Quiz: hoe houd je jouw kind op gezond gewicht?

3.Niet meer dan 3 maaltijden en 4 (gezonde) tussendoortjesHoe zorg ik dat mijn kind niet te dik word? Dat is een vraag die veel ouders bezig houdt, dat blijkt wel uit de populariteit van programma’s als “Help! Ons kind is te dik” van RTL4. Maar weet jij wat gezond is voor kinderen? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel calorieën een jongen van 13 nodig heeft? Of hoeveel tussendoortjes op een dag verantwoord is? Test met deze quiz of jij genoeg weet om je kinderen op gezond gewicht te houden.

[QUIZZIN 2]

Lees ook

Bronnen: Voedingscentrum, Preventie Gezondheidszorg, Zuivelonline.

Over de schrijver

3 reacties op “Quiz: hoe houd je jouw kind op gezond gewicht?”

  1. vindt ik ook ik kan niks met calorieen bij mij krijgen ze twee tussendoortjes (rond koffietijd en theetijd) is meer dan genoeg volgens mij .

  2. Ik vind dit een erg slecht opgezette test. Als je ouders echt iets wil leren moet je niet met steeds calorieën blijven rekenen, maar gewoon hoeveelheden laten zien.

Reacties zijn uitgeschakeld.