Quiz: weet jij alles af van de elektrische auto? Test je kennis

Elektrische auto: Tesla Model S. Foto: wikimedia commons
Tesla Model S. Foto: wikimedia commons

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit explosief. In een jaar tijd verdubbelde het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse weg. En de groei is er nog lang niet uit. Nu elektrisch rijden gemeengoed wordt, wordt het tijd je eens te verdiepen in deze materie. Weet jij al alles van elektrische auto’s? Test je kennis met onze quiz.
Je kan natuurlijk ook direct naar ons Dossier Elektrische Auto gaan. Daar lees je alles over hoe goedkoop elektrisch rijden is, hoe ver je kan rijden met welke modellen auto, over belastingvoordelen voor ondernemers, nieuwe ontwikkelingen en meer.
NB De taal van onze quiz plugin is Engels. We werken eraan dit te veranderen. Maar deze quiz wilden we jou niet onthouden. Excuses voor eventuele overlasdt.
[mtouchquiz id=”11″]
Lees ook
Hoe ver kun je rijden met een elektrische auto?
Hoeveel kun je besparen met elektrisch rijden?
Waarom elektrisch rijden voor ondernemers nog goedkoper is
Dossier over de elektrische auto en het rijden ervan

Over de schrijver

1 reactie op “Quiz: weet jij alles af van de elektrische auto? Test je kennis”

  1. Heel matige quiz, waarvan je je kunt afvragen wie nou wiens kennis test.
    ad2: 'Lucht als schoner en voordeliger alternatief voor fossiele brandstof'. Dat is onzin! Wat Peugeot doet is een 'normale' hybride maken, waarbij de hybridisering niet elektrisch is maar met componenten op luchtdruk. Er moet dus gewoon benzine of diesel in, net als elke hybride.
    ad4: 4x zo goedkoop? Nee. Uitgangspunt is hier een gemiddeld benzineverbruik van 1:14 en een verbruik van 0,12kWh/km voor een elektrische auto. Echter, aan die benzineauto gelijkwaardige elektrische auto verbruikt gemiddeld dan echt wel wat meer dan 0,12kWh/km. 0,15-0,20 is een stuk realistischer. Dus factor 3 brandstofkosten. En dan nog alleen als het een echt elektrische auto is, in plaats van een hybride (die in vraag 3 óók elektrisch wordt genoemd).
    ad7: dat achterliggende artikel (2x klikken) gaat primair over (genetisch gemanipuleerde) E.Coli die biodiesel produceert. De mogelijkheid om er ook biogasproductie mee te verbeteren is al 6 jaar ouder artikel (3x klikken).

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020