Rabobank: Nederlandse productie groene stroom stagneert

Foto: FacemePLS, Flickr

De Rabobank waarschuwt in een nieuw rapport dat Nederland haar doelstellingen op het gebied van duurzame energie niet gaat halen. Nederland wil in 2020 14% van haar energie duurzaam opwekken. Met de huidige maatregelen halen we slechts 9%. Dat komt door falende subsidieregelingen en een verkeerde focus op biomassa i.p.v. op zon- en windenergie.
Lees ook
Duurzaam sparen en beleggen: zo doe je dat
Voor wannabe elektrische rijders met afstand-angst: elektrisch leasen
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
De NRC meldt dit vandaag op basis van een rapport van de Rabobank. De krant haalt een analist van de bank aan die zegt dat de meeste potentie bij zonne- en windenergie ligt. Die energiesoorten worden in de toekomst goedkoper. Nederland zet echter vooral in op biomassa. Ook zou er nauwelijks gebruik worden gemaakt van de bestaande subsidieregelingen. “Tussen 2008 en 2011 is slechts tachtig miljoen euro aan subsidies verstrekt, terwijl het totale budget over die periode negen miljard euro bedroeg,” aldus de krant.
Bron: NRC

Over de schrijver

1 reactie op “Rabobank: Nederlandse productie groene stroom stagneert”

  1. Voor zonnepanelen en windmolens moet je wel krediet van de bank kunnen krijgen. Daar hoor je de Rabobank niet over. Die vlucht in subsidies!

Reacties zijn uitgeschakeld.