RAW vitamines van Garden of Life

Foto: Claudia Pietryga

 
In principe halen we al onze voedingsstoffen uit voeding, maar toch lukt het niet altijd om even gezond te leven. Een vitaminepilletje op zijn tijd kan dan zeker geen kwaad.
De Hongaarse onderzoeker en apotheker Endre Szalay deed vijftig jaar onderzoek naar het kweken van vitamines en mineralen in hun natuurlijke verschijningsvorm. Hij ontdekte dat synthetische mineralen niet goed worden opgenomen door het lichaam en wilde daarom vitaminepreparaten ontwikkelen die alle voedingsstoffen bevatten zoals die in natuurlijke voeding voorkomen. Op die manier kan het lichaam ze als zodanig herkennen en goed opnemen.
Groente- en fruitcomplex
De RAW vitamines van Garden of Life zijn op dit uitgangspunt gebaseerd. De vitaminen en mineralen zijn zo natuurlijk mogelijk gekweekt en hebben een minimale verhitting ondergaan waardoor de voedingswaarde zo optimaal mogelijk blijft. De preparaten bevatten geen zoetstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen maar wel een extra groente- en fruitcomplex voor een goede opname en darmbacteriën om de spijsvertering te bevorderen. Alle ingrediënten zijn gecertificeerd.
Ik moet zeggen dat ik nooit bij heb stil gestaan bij het feit dat synthetische mineralen niet goed genoeg door je lichaam worden herkend. Ik gebruik, zeker in de winter, om de dag een multivitamine, maar nam altijd een huismerk van de drogist. Doe ik dit een tijdje niet dan krijg ik geheid een koortslip.
Van RAW testte ik een ruime maand de multivitamine en vitamine C. Grappig feitje is dat wanneer er wat lucht oprispt die plantenachtig aandoet. Deze ervaring heb ik niet met gewone vitaminepillen, dus ik kan in ieder geval beamen dat er groente als toevoeging is gebruikt. Het zijn trouwens wel grote pillen. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommigen lastig doorslikken is. Je kunt de capsule ook breken en door een drankje strooien.
Verrast
Het is lastig om te zeggen of ik me bijvoorbeeld beter voel, omdat welzijn nu eenmaal van meer zaken afhangt zoals voldoende slaap en ontspanning. Ik ben daarnaast toe aan vakantie en die vermoeidheid haal je niet weg met een paar vitaminepillen. Maar ik ben wel blij verrast door de achtergrond van dit merk en denk eraan om ze zeker opnieuw te kopen wanneer ze op zijn.
Er zijn momenteel elf verschillende preparaten te koop, waaronder Multi One A Day, Vitamine B12, Magnesium, Vitamine B6 en foliumzuur voor zwangeren, 50+, Extra IJzer en Vitamine C. De vitamines zijn onder meer te koop via Etos, Vitaminestore en de superfoodmarkt.nl en kosten 14,95 voor zestig capsules. Kijk voor meer informatie op gardenoflife.nl


 
 
 

Over de schrijver

1 reactie op “RAW vitamines van Garden of Life”

Reacties zijn uitgeschakeld.