Recept: heerlijke kerstpudding met oud brood

Als het je ontgaan is, dan heb je onder een steen gelegen, want kerstmis komt eraan! Vanaf nu zal ik elke woensdag een tip delen met een kerstmis knipoog. Waarom een knipoog? Kerst is namelijk de tijd dat we het meeste voedsel verspillen. Brood bijvoorbeeld. Daarom maak ik dit leuke recept voorbrood pudding. Welke ik vervolgens wel inpak in plastic, maar dit hoef je natuurlijk helemaal niet te doen. Kortom, dat is optioneel Dit is mijn recept voor kerstmis brood pudding recept

Ingrediënten:
– 10 snee oud brood
– 400 ml melk
– 2 kaneelstokjes
– Een beetje speculaaskruiden
– 1 ei
– 150 gram suiker
– honing (optioneel)
– 250 gram boter

How to?
De lijst aan ingrediënten doen denken dat het een lastig recept is, maar dat is het niet. Voeg de melk, het ei, de suiker, kaneel en kruidenmix (speculaaskruiden) in een pan en breng dit aan de kook. Wanneer dit mengsel kookt haal je de pan van het vuur en bewaar je deze even.

Pak vervolgens een bakblik, of in mijn geval een pan zonder handvat, en begin daar het oude brood in de kruimelen. Plaats eerst 5 snee en voeg dan de helft van de boter toe aan het brood in de pan. Ga vervolgens verder met de overige helft van het brood en de boter. Ik heb er nog extra honing bij gedaan, want die had ik nog toevallig in mijn kast staan. Lekker, nog zoeter.

Voeg vervolgens het gekookte melk mengsel toe en zet het overnblik circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 230 graden Celsius. Na het bakken is het zaak om de broodpudding eerst af te laten koelen, de boter gaat weer stollen hierdoor wordt de pudding hard. Daarna kan je de pudding snijden en in mijn geval in kleine zakjes aan de kerstboom hangen! Leuk toch? Succes!! Geniet van je kersmis brood pudding recept!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Another Wasteless Week.

Over de schrijver