Recept: zo kun je zelf allesreiniger maken … in 40 seconden

Je zou denken dat tegenwoordig alle schoonmaakmiddelen uit de supermarkt onmisbaar zijn voor het huishouden, maar niets is minder waar! Mijn huis houd ik schoon met enkel azijn, soda (schoonmaaksoda en baking soda) en zeep. Waar in mijn keukenkastje eerst heel veel flessen stonden (schuurmiddel, dikbleek, allesreiniger, glassex, anti-kalk / vet en ga maar door) is nu ruimte overgebleven voor andere dingen. Heel fijn en overzichtelijk om met zo weinig schoonmaakmiddelen het huishouden te doen, het scheelt veel afval in plastic flessen en het is niet chemisch. Zelf allesreiniger maken is heel makkelijk!

Azijn ontkalkt, ontvet en doodt bacteriën, dus ideaal voor de dagelijkse schoonmaak in huis. Verder verdrijft het nare luchtjes, het is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoop om aan te schaffen. Ik gebruik steeds dezelfde spuitfles waar ooit een ander schoonmaakmiddel in heeft gezeten en met deze allesreiniger wordt het aanrecht, gasfornuis, tafel, wasbak, kinderstoel, spiegels, ramen en nog veel meer weer stralend schoon!

Zelf Allesreiniger Maken

Recept: zelf allesreiniger maken

Ingrediënten:

 • 125 ml natuurazijn
 • 500 ml water
 • spuitfles

Meng de natuurazijn met het water in een spuitfles en klaar! Gebruik de allesreiniger door een beetje op de schoon te maken plek te spuiten en wrijf het schoon met een doekje.

Heb jij tips voor zelf allesreiniger maken? Laat het ons weten in een reactie.

Naar aanleiding van de vele nieuwsberichten over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu, besloot Emily Lowe haar hoeveelheid aan plastic afval drastisch te verminderen. Zette ze voorheen met haar gezin met 5 personen elke twee weken een grote zak plastic aan de straat, nu is het nog maar een minizakje per twee maanden. Elke week geeft zij tips om zelf ook te minderen met (plastic) afval. Volg haar ook via haar website of haar facebookpagina.

Over de schrijver

31 gedachten over “Recept: zo kun je zelf allesreiniger maken … in 40 seconden”

 1. Adrie, schimmelnagels kan je behandelen met tae tree olie. Bij de pedicures van is een flesje verkrijgbaar waar naast tea tree olie ook nog andere werkzame natuurlijke stoffen zitten. Het werkt, maar alleen als je heel lang (maanden, misschien jaren) dagelijks je voeten wast en er mee insmeert. Ik had ze ook en het is me gelukt. Ik had niet door dat het schimmelnagels waren. Nu begrijp ik dat ik mijn voeten eigenlijk verwaarloosd had.
  Nu ze genezen zijn smeer ik zo 1 of 2 keer per week de nagels nog in om te voorkomen dat het terugkomt.
  https://www.goedkoopstepedicureproducten.nl/samenwerkende-pedicure-mycosenagels-75-ml

 2. Geen azijn gebruiken op marmer! (in huizen uit de jaren ’60 en ’70 veel gebruikt rondom wasbak en spiegel). Het zuur tast het marmer aan.

 3. Van mijn pedicure kreeg ik de raad om eerst een voetbad te nemen met appelazijn ( ik neem balsamicoazijn, omdat die zuurder is en daar gaat het om) en daarna een voetbad met zeezout. Jaren gesukkeld met allerlei middeltjes die niet hielpen. Met deze tip was ik binnen de kortste keren van mijn schimmelnagel af!

  1. Mij is door pedicure aangeraden met pipetflesje iedere ochtend een druppel langs de nagel te laten gaan. Opdrogen en klaar! Het is dan niet nodig lijkt me je hele voet in een badje te doen, maar dat moet iedereen zelf bepalen.

 4. Hoi, ik vroeg me af zou het ook helpen tegen schimmelnagels , omdat dat heel moeilijk te genezen is , en hoe zou dat dan moeten .
  Is misschien wel een hele domme vraag hoor, maar deze vraag kwam zo maar in mij op omdat erg veel mensen hier last van hebben en alleen maar zalf is van de apotheek wat niet helpt.
  BVD en groetjes

 5. Azijn werkt ook uitstekend tegen lijmresten van bijvoorbeeld plakband of etiketten. Ik maak er de buitenkant van de glazen potten die ik hergebruik voor bijvoorbeeld jam, pindakaas of cashewnotenpasta mee schoon als er na het afweken van het etiket nog van die rare lijmstrepen op zitten.

 6. Probeer ook eens zuveringszout, voor schoonmaken, ontvet geweldig, ik maar mijn vette afzuigkap er mee schoon.
  Bij is alleen azijn, zuiveringszout en groene zeep in huis..

Reacties zijn gesloten.