Rechtstreex van de boer in de wijk: Duurzamer, lokaler, goedkoper

Arthur Nijhuis. Foto: Rechtstreex
Arthur Nijhuis. Foto: Rechtstreex
De boer en burger dichter bij elkaar brengen en de consument weer in aanraking laten komen met lokale, gezonde en betaalbare voedingsproducten. Met die insteek is Arthur Nijhuis in 2013 begonnen met Rechtstreex. Rechtstreex biedt de consument de mogelijkheid eten direct van de boer te bestellen en ze vervolgens in de eigen woonwijk op te halen.

Momenteel biedt Rechtstreex in het Groene Hart en de aangrenzende steden wekelijks bijna 200 verschillende producten aan. Hierbij valt te denken aan groenten en fruit maar ook verschillende soorten jams, kazen en en kwark. Rechtstreex koopt de producten, wat de naam al zegt, rechtstreeks in bij de boer en levert deze vervolgens af in de wijk. Vervolgens kunnen de bestelde producten wekelijks bij de wijkcoördinator worden opgehaald.

Arthur gelooft in een andere voedselketen. Een keten die transparant is en producten zonder tussenhandel gewoon direct bij de boer vandaan haalt. Het doel van Rechtstreex is dan ook het contact tussen de boer en de burger laagdrempeliger te maken. Daarnaast laat het zien dat lokale, biologische en duurzame producten niet per definitie veel hoeven te kosten. In tegendeel, door de tussenhandel te elimineren worden juist kosten bespaard en kunnen verse producten voordelig worden aangeboden.

Ben je benieuwd of Rechtstreex inmiddels actief is in jouw wijk of zou je zelf graag mee willen doen? Meer informatie is hier te vinden.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Supertip: Eieren scheiden en bewaren
Gratis superfoods van eigen bodem: brandnetel en paardebloem

Over de schrijver