telefoon

Recycle je telefoon in ruil voor games

Ligt jouw oude telefoon ook te verstoffen omdat je niet weet wat je ermee kunt doen? Dan ben je niet de enige. Slechts eenderde van het elektronisch afval in Europa wordt gerecycled. Dat moet anders, vonden de mannen van E-waste Arcades. Joris Petterson en Timmy de Vos bedachten een originele manier voor het recyclen van oude apparaten. Wij spraken met Joris over het bedrijf en de (toekomst)plannen!
Het duo maakt speelautomaten (arcades) van afgedankte apparaten, zoals computers, kabels, oude wasmachines en duurzaam gecertificeerd hout. In plaats van een muntje gooi je je oude mobiel in de automaat om een spelletje te kunnen spelen. Op die manier willen Joris en Timmy recycling leuk maken en meer bewustwording creëren op het gebied van (elektronisch) afval. Joris: “We willen uiteindelijk de kringlopen sluiten en de transitie naar een circulaire economie versnellen.”

Ladder van Lansink

Joris is ontwerper en Timmy heeft innovatiewetenschappen gestudeerd en is initiatiefnemer van meerdere praktische projecten waarbij de circulaire economie centraal staat. “Het begon met een E-waste-race tussen basisscholen”, vertelt Joris.
Lees verder bij Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

1 reactie op “Recycle je telefoon in ruil voor games”

  1. Pingback: Recycle je telefoon in ruil voor games - Afvalgids

Reacties zijn uitgeschakeld.