Opening baanbrekende kinderwinkel RecycleKid: 100% upcycling & recycling

Foto: Isabel Nabuurs
Foto: Isabel Nabuurs
Recyclekid is een nieuwe kinderwinkel in Amsterdam. “Wie hier iets koopt, is goed bezig”, pocht de winkel, maar wellicht is een beetje Amsterdamse bluf hier wel op zijn plek. Want alle spullen in de winkel zijn volledig gerecycled of geupcycled, net als de inrichting.
Nieuw niet altijd nodig
“Er zijn zoveel spullen op deze wereld. Nieuw kopen is echt niet altijd nodig. Gebruikte spullen van de één kunnen een unieke vondst zijn voor een ander”, zegt de eigenaresse van RecycleKid Marije Douma. Wij verkopen tweedehands kinderkleding en speelgoed maar ook nieuwe producten die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Zoals speelgoed van Greentoys, puzzels en tekenblokken van Londji, knuffelbeesten van Maison Indigo, pop-up kaarten van Studio Roof en houten speelgoed van Plan Toys. Binnenkort liggen er er ook handgemaakte producten in de winkel van hergebruikte materialen.”
Kleding van particulieren
In het Parool zegt Marije Douma vandaag: “De kleding komt van particulieren. Als er iets verkocht wordt, krijg je 40% van de verkoopprijs.”
Wie kleding of speelgoed brengt, wordt ingeschreven bij RecycleKid. De artikelen worden dan op naam geregistreerd. Je ontvangt een email met een ontvangstbevestiging, hierin wordt verteld voor welk bedrag de spullen in de winkel komen. De kleren moeten natuurlijk wel vlekvrij zijn en zonder gaten. Verder is het belangrijk dat ze nog passen in het huidige modebeeld.
Deuren van de buren
De inrichting is ook gemaakt van hergebruikte materialen. Hiervoor zijn deuren gebruikt van woningen uit de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord die gerenoveerd worden. Woningcorporatie Ymere stelde deze beschikbaar.
“Sommige mensen hebben een beeld bij gerecyclede spullen: dat ze viezig zijn, maar ik wil juist laten zien dat ze ook mooi en fris kunnen zijn.”
Op de Facebook-pagina van RecycleKid kun je als eerste items reserveren. Via Pinterest kun je ideeën opdoen voor outfits.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020