Recyclekunst deel 2: videobanden!

 

Kringloopwinkels raken ze bijna niet meer kwijt en ook goede doelen komen er in om. Dus waar laat je jouw oude videobanden nog? Hier vind je 5 mogelijkheden.

1. Vogelverschrikker nodig?

Druk bezig in je moestuin? Gebruik het tape van de videoband om een vogelverschrikker van te maken. Het wapperende zwarte tape houdt die vermadelijde vogels wel van je tomaten af! Overigens ook een leuke klus voor je kinderen in die oneindige zomervakantie.

2. Boekensteunen

BoekensteunenInmiddels heb je al je lievelingsfilms wel op DVD gekocht. Maar de emotie van die grijsgedraaide videoband blijft. Maak er dan boekensteunen van! Meer dan wat lijm en 2 oude CD’s heb je niet nodig. Maak je eigen unieke blikvanger in de boekenkast en kijk hier voor de uitleg.

 

 

3. Orginele roomdivider 

Maak een originele roomdivider door de banden op stevig MDF-plaat te plakken. Wieltjes eronder en klaar ben je. Ook leuk voor op de kinderkamer met een collectie van oude Disney banden. Hier vind je een handleiding.

4. Haal de breinaalden tevoorschijn!Tas van videobanden

Vorm je videobanden om tot hippe tas. Wel zelf breien, daar is tegenwoordig namelijk niets ouderwets meer aan. Myrecycledbags.com heeft genoeg voorbeelden met uitleg van tassen gemaakt van tape. Ook op Craftstylish.com vind je nog een voorbeeld. Hoe je videotape tot garen omvormt zie je hier. En vraag je oma dan even hoe dat ook alweer werkt, breien.

5. Green Disk

Ben je niet zo’n handwerker, kijk dan even bij Green Disk.  Zij recyclen je oude videobanden, het wachten is op een Nederlandse club.

 

Lees ook:

Recyclekunst deel 1: cassettebandjes!

Over de schrijver