Red de Rijke Weide Kaas houdt Nederlandse weides bloem- en vogelrijk

Red De Rijke Weide Kaas. Foto: Vogelbescherming Nederland
Red De Rijke Weide Kaas. Foto: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland presenteert dit weekeinde op het Food Film Festival de allereerste “Red de Rijke Weide Kaas”.

Door de steeds grotere vraag naar melk wordt de landbouw in ons land steeds intensiever, ten koste van bloemen, bijen en weidevogels. Vogelbescherming wil de komende jaren één vijfde van het grasland in Nederland omzetten in bloemrijke weides. Dat is genoeg om melk, boter en kaas voor heel Nederland te produceren én om de weidevogels te redden.

Om te laten zien dat het produceren van melk en het beschermen van weidevogels goed samen kan gaan, presenteert Vogelbescherming samen met biologische boerderij Pelleboer uit Mastenbroek, Natudis en biologische vers groothandel Kroon op zaterdag de eerste Red de Rijke Weide Kaas. Kaas die niet alleen ontzettend lekker is, maar die ook goed is voor de bloemen, bijen en vogels op het land.

De Red de Rijke Weide Kaas is vanaf 15 mei te koop bij Natuurwinkel en diverse biologische speciaalzaken, verspreid over het hele land.

Op zondag wordt in het debat ‘Strijd om de Weide’ de relatie tussen de melkveehouderij en biodiversiteit onder de loep genomen.

De petitie bij de campagne Red de Rijke Weide is inmiddels door ruim 70.000 mensen ondertekend.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Interview Joel Salatin: “Vegetarisch dieet is niet gezond voor mens en planeet”
Programma Food Film Festival Amsterdam bekend

Over de schrijver

1 reactie op “Red de Rijke Weide Kaas houdt Nederlandse weides bloem- en vogelrijk”

  1. Pingback: Red de Rijke Weide Kaas houdt Nederlandse weides bloem- en vogelrijk | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.