De refurbished iPhone, een duurzaam alternatief

In een tijd waarin mensen niet meer een gloednieuwe iPhone uit de winkel willen kopen, zijn de refurbished iPhones in opkomst. De term ‘refurbished’ is overgenomen uit het Engels en betekent letterlijk ‘’gereviseerd’’. De refurbished iPhone is op dit moment razend populair in Nederland doordat de toestellen goedkoop en duurzaam zijn. Met het kopen van een refurbished iPhone zorg jij ervoor dat een product langer mee gaat.

Gecontroleerd op verschillende punten

Tweedehands is in opkomst op allerlei vlakken. Niet alleen voor kleding en meubels, maar ook voor elektronica. Refurbished iPhones zijn gebruikte iPhones, die zijn geretourneerd en opgekocht door gespecialiseerde bedrijven. De specialisten van deze bedrijven controleren de toestellen op verschillende punten, waarbij ze kijken naar eventuele defecten en beschadigingen. Indien er onderdelen zijn die defect zijn, worden deze vervangen voor nieuwe onderdelen van hoge kwaliteit. Na het vervangen van eventuele defecte onderdelen, ondergaan de iPhones weer hetzelfde uitgebreide controleproces. Wanneer alles in orde is, zijn de gereviseerde iPhones klaar voor de verkoop.
Klinkt allemaal goed, maar wat zijn de verschillende voordelen ? In dit artikel zullen we hier dieper op in gaan.

Je bespaart het milieu

Met het kopen van een gereviseerde iPhone bespaar je het milieu. Je kiest namelijk voor een duurzaam alternatief voor een nieuwe iPhone uit de winkel. In een tijd waarin het milieu belangrijker is dan ooit, zijn steeds meer mensen zich steeds meer bewust van de keuzes die ze maken. Met het kopen van een refurbished iPhone geef jij een Apple device een tweede leven en verleng je de levensduur van het toestel met twee jaar. Door het uitgebreide controleproces lukt dat makkelijk.

Flink besparen op de aanschafprijs

Je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen voor een Apple iPhone. Door het kopen van een refurbished iPhone bespaar je flink op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. De prijsbesparing kan zelfs tot 50% oplopen. Als voorbeeld nemen we de Apple iPhone Xr, deze is nieuw te verkrijgen voor €589. De iPhone Xr refurbished is al te koop voor €374. Met het kopen van een refurbished iPhone Xs bespaar je dus al eenvoudig en snel €215.

Een lange garantietermijn

Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone is de lange garantietermijn. Bij het kopen van een nieuwe iPhone krijg je vaak maar één jaar garantie. Wil je garantie erbij hebben? Dan dien je extra te betalen. Bij een refurbished iPhone krijg je vaak 2 jaar garantie, omdat de aanbieders achter de kwaliteit staan die ze leveren.

Wel de kleine lettertjes lezen

Let op: het is altijd essentieel om de garantievoorwaarden van de aanbieders door te lezen. Hierin wordt duidelijk aangegeven welke onderdelen er wel onder de garantie vallen en welke onderdelen niet. Het lezen van de garantievoorwaarden kost je maar een enkele minuten, maar kan je een hoop problemen besparen.
Wat vind jij? Heb je liever een nieuwe of refurbished Iphone?

Over de schrijver