3 voordelen van refurbished IT-apparaten

Tweedehands zit volledig in de lift. En terecht, want het meeste dat je nodig hebt, heeft iemand  anders al (gehad). Heb je een ‘nieuwe’ telefoon nodig, dan is de kans groot dat je eerst kijkt wat voor refurbished telefoons beschikbaar zijn. Maar wist je dat dit ook kan met it apparaten, zoals computers of laptops? We zetten 5 voordelen van refurbished it-apparaten voor je op een rij. 

Wat is refurbished precies?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop, smartphone of misschien zelfs security hardware zie je al gauw dat de keuze reuze is wat betreft nieuwe producten. Sinds enkele jaren heb je echter nóg meer keuze, namelijk in de categorie refurbished producten. Tweedehands en van goede kwaliteit. Refurbished it-apparaten zijn apparaten die al eens gebruikt zijn en een tweede leven hebben gekregen. Deze apparaten zijn volledig nagekeken, waar nodig gerepareerd en opgelapt en opnieuw op de markt gebracht.

Grootste voordeel: beter voor het milieu

In een gemiddeld huishouden vind je volop IT-apparatuur. Denk alleen al aan de smartphones en zelfs tablets waar je gebruik van maakt. Wanneer je kiest voor refurbished IT-apparatuur kies je dus voor apparatuur dat al eens gebruikt is. De gedachte hierachter is dat het duurzamer én goedkoper is. Door de keuze voor refurbished is er namelijk steeds minder vraag naar nieuwe producten en dat scheelt een gigantische hoeveelheid energie, grondstoffen en afval. Om je een idee te geven, het ICT afval was in 2020 zo’n 10 miljoen kilo

Genoeg keuze van refurbished producten

Wat veel mensen niet weten, is dat je enorm veel keuze hebt bij refurbished producten in allerlei verschillende modellen. Denk aan computers, desktops, monitoren en laptops, maar er bestaat ook refurbished security hardware, zoals refurbished Cisco Security.

Garantie op refurbished

Als je twijfelt, dan is het misschien goed om te weten dat er op refurbished producten vaak garantie zit. Daarbij heb je niet te maken met aankoop problemen via tweedehands sites, zoals marktplaats. Kies daarom voor dergelijke apparatuur bij een erkende en kwalitatieve (web)winkel. Doe hier altijd onderzoek naar. Een particulier die refurbished apparaten verkoopt, is wat dat betreft iets minder betrouwbaar.

Heb jij ervaring met refurbished it-apparaten?

Over de schrijver