Repair Café verovert Nederland

Gestart in 2010 en nu zijn er inmiddels al duizenden te vinden: Repair Café‘s, een Amsterdams initiatief dat repareren als alternatief biedt voor onze huidige wegwerpcultuur.

Stichting Repair Café werd in 2010 opgericht met als doel om reparatiekennis te behouden en te verspreiden. De Café’s die door de stichting worden georganiseerd laten mensen zien dat repareren makkelijker is dan je denkt en je bovendien een groot gevoel van voldoening geeft.

Repareren is beter dan weggooien

“Het is de bedoeling dat mensen die het Café bezoeken, van thuis kapotte spullen meenemen waar ze zelf geen raad mee weten”, legt Martine Postma, van de Stichting Repair Café, uit. “Ze kunnen hun probleem voorleggen aan iemand die er verstand van heeft. Vervolgens gaan ze, zelfstandig of met hulp van de deskundige, aan de slag om het voorwerp te repareren.” Toegang en advies zijn gratis, bezoekers betalen alleen materiaalkosten.

Door repareren in het hele land te promoten als alternatief voor weggooien, wil de stichting de afvalberg helpen verkleinen. “Veel dingen die nu worden weggegooid, zouden na een kleine reparatie weer prima bruikbaar zijn”, zegt Postma. “Je moet alleen even weten wat je moet doen als je gaat repareren. Gelukkig zijn er nog mensen die die kennis bezitten en het leuk vinden om die over te dragen aan buurtgenoten. Dat is het Repair Café: samen repareren, in een ontspannen sfeer.”

Repair Café in jouw buurt

Zelf ervaren hoe zo’n reparatie in zijn werk gaat? Ga dan langs bij een Repair Café in je buurt! Nog geen Café bij jou in de buurt? Start er dan zelf een, je leest hier hoe dat in zijn werk gaat.

 

Over de schrijver

1 gedachte over “Repair Café verovert Nederland”

  1. Pingback: Bij een Repair Café krijg je meer dan je denkt - hetkanWEL

Reacties zijn gesloten.