Restaurant Day: meer dan 60 pop-up restaurants openen hun deuren voor 1 dag

Restaurant Day. Foto: Daisy Scholte
Restaurant Day. Foto: Daisy Scholte
Op zondag 16 februari is het over de hele wereld Restaurant Day. Ook in Nederland kun je op meer dan 60 plekken genieten van deze bijzondere pop-up restaurants voor 1 dag.

Tijdens dit voedselfestival kan iedereen één dag een eigen restaurantje openen. Een koffiecorner op het balkon, een taartbuffet in een gallerie, een diner in het donker, bananencocktails in de achtertuin of pannenkoeken in het park. Bij een eendagsrestaurant is de setting, service en het menu altijd verrassend. Op de website van Restaurant Day, registreren pop-up koks hun restaurantconcept. Voorzien van een locatie en openingstijden. Via dezelfde website en de Restaurant Day app kunnen bezoekers zien waar alle pop-up restaurants zich bevinden.

Samen eten

Het uitgangspunt van dit oorspronkelijk Finse concept is samen eten en nieuwe mensen ontmoeten. In 2011 werd met tientallen restaurants de allereerste Restaurant Day gehouden in Helsinki. Inmiddels is het concept wereldwijd omarmd en staan er voor de aankomende editie al meer dan 1.000 restaurants geregistreerd in ruim 20 landen. Meer dan 60 daarvan zijn te vinden in heel Nederland.

Ook meedoen?

Dat kan! In heel Nederland kunnen hobbykoks zich aanmelden. Het is heel simpel. Je logt in op www.restaurantday.org/nl en vult de stappen in. Op de website zijn ook handige tips te vinden. Wil je weten waar je kunt eten? Gebruik dan de handige Restaurant Day App, ook via de site te downloaden.

Restaurant Day is ook te vinden op Facebook.

Voor Amsterdam: https://www.facebook.com/RestaurantDayAmsterdam
Voor Utrecht: https://www.facebook.com/RestaurantDayUtrecht
Voor Arnhem: https://www.facebook.com/RestaurantdayArnhem

Wil je Restaurant Day ook in jouw stad groot maken? Meld je dan aan als lokale initiatiefnemer. Vraag via één van de bovenstaande pagina’s of de beheerder jouw wil introduceren op de wereldwijde ambassadors-pagina.

Een aantal foto’s van de vorige restaurantdag:

[imagebrowser id=”82″]

Foto’s: Daisy Scholte

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020