Review: Banana’s and Cream zeep van Chagrin Valley Soap and Salve

Mg 0685
Foto: Claudia Pietryga

Gek op natuurlijke vaste zepen? Klik dan snel verder voor de review over een zeep van Chagrin Valley Soap and Salve.
In de Chagrin vallei vlakbij Cleveland in de Verenigde Staten ontwikkelt het familiebedrijf Chagrin Valley Soap and Salve natuurlijke lichaamsproducten.
Initiatiefnemer Ida, voormalig verpleegster en scheikundelerares, maakte zich zorgen om chemische ingrediënten in cosmetica en besloot daarom haar eigen zepen te maken. Haar hobby liep uit de hand waarna niet alleen haar man maar ook andere familieleden haar besloten te helpen en zo ontstond het huidige bedrijf waar niet alleen vaste zepen maar ook moisturizers, lippenbalsems, whipped shea en sojamassagekaarsen worden gemaakt.
Alle producten worden handgemaakt met natuurlijke verse en vaak biologische ingrediënten aan de hand van de koudeprocessiemethode. Chagrin Valley Soap and Salve gebruikt dus geen synthetische stoffen, detergenten en uiteraard wordt er niet op dieren getest. Sommige producten zijn volledig plantaardig. Ik testte een sample van Banana’s and Cream.
Bananen
De zeep ruikt ondanks de naam niet naar banaan, maar dat is ook logisch aangezien er geen bananenaroma aan is toegevoegd. De geur is aangenaam. Subtiel kruidig met een licht zoete ondertoon. Het zeepje bevat onder meer kokosolie, zonnebloemolie, rozemarijnextract en havermeel waardoor je jezelf een lichte scrub geeft. Hieronder alle ingrediënten.
Saponified oils of evening primrose, coconut, sunflower, organic palm, virgin shea butter, canola (non GMO), castor bean; organic cream; water; organic bananas; organic oat flour; organic dark brown sugar; organic cornstarch; rosemary oil extract.
De zeep reinigt mijn huid goed. Ik heb vaak bij blokzepen dat mijn huid nogal trekkerig wordt. Dat heb ik met deze een stuk minder en merk zelfs dat mijn huid zacht (heavy cream?) aanvoelt. Op zoek naar een zeepje zonder nasty’s? De zepen komen in 200 gram en zijn in Nederland te koop via Present in the Box voor 8,95 euro.
 

Over de schrijver