Review: biologische foundation en poeder van Bourjois

Mg 8565

Claudia Pietryga blogt over haar zoektocht naar duurzame cosmetica en andere mooie producten voor je lijf. Vandaag: een biologische foundation en compactpowder”Bio Détox Organic”, beiden van Bourjois.

Hé, wat fijn…een Bekend Merk dat ook een biologische lijn uitbrengt. Daar wilde ik wel meer van weten. Enthousiast liet ik me bij een drogist adviseren en nam een poedertje en foundation mee naar huis. De producten bestaan onder meer uit plantaardige chlorofyl die zuiverend en anti-vervuilend moet werken. Door de toevoeging van rijst werkt het mooi egaliserend en door een niet vette textuur kan de huid blijven ademen. De foundation bestaat voor 99 procent uit natuurlijke ingrediënten en de poeder zelfs voor honderd procent. Bijna 22 procent is afkomstig uit biologische landbouw en daardoor kreeg het product het ECOCERT certificaat. So far, so good.

Ruikt lekker, maar tint is niet ideaal

De producten zien er prima uit. De foundation zit in een hygiënische glazen pompflacon en de poeder in een wit poederdoosje met een spiegeltje dat je kunt draaien (geen idee wat daar nou écht handig aan is, maar vooruit). Naast de poeder zit een sponsje wat voor mij niet had gehoeven omdat het doosje onnodig groot maakt. De foundation ruikt heerlijk. Heel subtiel naar meloen en appel en ik krijg er meteen een zomers gevoel van. Helaas is de tint niet ideaal, net iets te licht bleek pas later, maar als ik een drupje aanbreng en slechts een vleugje poeder kan het wel zolang ik ongebruind ben.

Ik vind de foundation niet extreem matterend, maar dat kan ook aan mijn voedende dagcrème liggen. Op de flacon staat overigens ook medium-matterend en dat lijkt meer te kloppen. Een nadeel van de foundation is dat je gehaast moet werken omdat hij vrij snel opdroogt. Een pompje op je hand en dan heel snel drupjes op het gezicht aanbrengen en uitvegen (ik doe het sinds kort met mijn handen in plaats van een spons of kwast). En dan met een grote kwast afpoederen. Een tikje korrelig vind ik het resultaat wel, maar dit is – hopelijk – niet al te veel zichtbaar. De poeder zou toch acht uur lang matteren, maar dat zie ik er niet vanaf. Helaas. Ik denk niet dat ik producten uit deze lijn opnieuw zou kopen. De kwaliteit is redelijk, maar hij doet niet wat hij belooft. En uiteindelijk sponsor ik liever kleinere merken dan de Grote Bekende. De poeder kost 13 euro, de foundation 15 euro en er is ook nog een concealer te koop die 11 euro kost.

 

Over de schrijver

1 reactie op “Review: biologische foundation en poeder van Bourjois”

Reacties zijn uitgeschakeld.