Review: Elements eau de toilette van VOYA

Mg 8475
Foto: Claudia Pietryga

Hoewel de naam anders doet vermoeden (Oost-Europees?) komt VOYA toch echt uit Ierland. Vandaag de review over de eau de toilette Elements.
VOYA is een familiebedrijf, opgericht door de Waltons en ontwikkelt biologische lichaams- en gezichtsproducten. Ieder product bevat extracten van natuurlijk Iers zeewier dat wanneer het rijp is met de hand geoogst wordt. VOYA producten bevatten minimaal zeventig procent biologische ingrediënten die geselecteerd worden om de natuurlijke eigenschappen van het zeewier te completeren.
Uiteraard wordt er geen gebruik gemaakt van minerale oliën, genetisch gemodificeerde ingrediënten, synthetische kleur- en geurstoffen en conserveermiddelen en dierproeven. De producten zijn geschikt voor de gevoelige huid en de verpakkingen bestaan uit gerecyclede materialen.
Zesty
Ik kocht een testertje via Shizo.nl om te kijken wat ik van de geur vind. De daadwerkelijke eau de toilette komt in een slanke en strakke fles van 50 ml in een groene verpakking.
“Our unisex fragrance has a zesty uplifting and stimulating blend of certified organic ingredients sourced from around the world. Taking its inspiration from the wild Atlantic coast of Ireland, Elements is a fusion of pure luxury and exquisite fragrance giving you a mulit-sensory experience.”
Mijn eerste indruk? Wat gek dat VOYA de geur ‘zesty’ (citrusachtig) noemt omdat het er niet meteen uitspat. Als de geur eventjes kan acclimatiseren ruik ik het wel al is het zeker geen topnoot. In mijn ogen te subtiel om de geur ‘zesty’ te noemen in ieder geval. De exacte volgorde van de noten kon ik helaas niet vinden, maar het parfum bevat onder meer Bergamot, Patchoeli, Kruidnagel, Limoen, Basilicum, Vanille, Tonkaboon, Jasmijn en Roos.
Uniseks
De geur is warm en kruidig. In alle eerlijkheid geen geur die mijn eerste keuze zou zijn. Maar wanneer je van mooie klassieke houtnoten houdt zeker het proberen waard. De geur blijft gelukkig een paar uur hangen en is een stuk krachtiger dan die van Les Verrines des Honoré van Honoré Des Prés. Het parfum bevat 96 procent biologische ingrediënten en het wordt een uniseks geurtje genoemd, wat ik dan wel weer leuk vind omdat je het op die manier samen met je partner kunt delen wanneer je dezelfde smaak hebt.
Omdat ik niet zo van de sterke houtgeuren ben zal ik de grote fles niet kopen, maar ik ben wel benieuwd naar de andere lichaamsproducten van dit mooie merk. Elements van VOYA is onder meer te koop bij Shizo en CalleAlamo voor 59 euro.
 
 
 
 

Over de schrijver