Review: getinte dagcrème van 100 % pure

Foto: Claudia Pietryga

 
Natuurlijke make-up die pigmenten van fruit bevat en die werkt op basis van in groente aanwezige oxidanten en vitaminen? Klinkt goed. Klik verder voor de review van de tinted moisturizer van 100% pure in de kleur white peach.
Susie Wang, grondlegger van 100 % pure, is opgegroeid bij haar Geisha grootmoeder in Japan. Ze kwam wekelijks in badhuizen waar kruiden een belangrijke rol spelen en als kleuter verzamelde ze bessen waarmee ze haar eigen maskers maakte.
Tijdens een studie aan de Universiteit van Californië ontdekte ze een manier om natuurlijke ingrediënten te stabiliseren voor dat die gaan oxideren. Het zou haar nog een baan bij een cosmeticamerk kosten waar ze het inzicht kreeg dat dit soort fabrikanten heel wat slechte ingrediënten in hun producten stoppen, voordat ze haar eigen merk oprichtte.
100 % pure bevat pure groente en fruit en is vrij van synthetische chemicaliën, kunstmatige smaakstoffen en chemische conserveermiddelen. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en bedrukt met sojainkt. De producten en ingrediënten zijn niet op dieren getest en dus veganistisch of vegetarisch wanneer er honing is gebruikt.
Plantaardig
En dat is te zien, want hieronder zie je dat er veel plantaardige ingrediënten in de moisturizer zitten. Hele mooie bijkomstigheid is trouwens dat de crème door de titanium dioxide en zinc oxide een natuurlijke UVA en UVB bevat die gelijk staan aan SPF20.
15% Titanium Dioxide and 10% Zinc Oxide Pigments of Peach, Apricot, Carrot, Pomegranate, Cocoa Bean, Goji Berry and Tomato, White Tea, Cucumber Juice, Aloe Juice, Acai and Pomegranate Oil, Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin C (ascorbyl palmitate), Rice Starch, Candelilla Wax, Extracts of Rosemary, Oregano, Thyme, Grapefruit Seed, Japanese Honeysuckle, Goldenseal & Cinnamon.
Het product zit in een stevige pompflacon met zilverkleurige dop. Ik vind het mooi vorm gegeven en het geheel voelt luxe aan. Het is een tinted moisturizer, dus de dekking is licht. Hij geeft je gezicht gewoon net een dat beetje extra zonder dat je er super opgemaakt uitziet. Er komt best wel wat kleur vanaf, maar hij blendt erg mooi met mijn huid. Geen vervelende strepen.
Lekker licht
Ik merk dat ik deze moisturizer steeds pak in plaats van een foundation. Juist omdat hij zo lekker licht is, lekker product voor in de zomer ook. Ik ben er trouwens hoe dan ook aan gewend geraakt dat natuurlijke foundations je gezicht niet dicht plamuren. En is het eigenlijk nodig? Ik heb dan wel wat littekens, maar die stip ik eventueel nog een beetje aan met concealer, klein poedertje en i’m good to go!
De tinted moisturizer is verkrijgbaar in zeven kleuren: van licht tot een kleur voor de donkere olijfkleurige huid. Ik heb de bijna lichtste getest (white peach). De getinte dagcrème kost 34,95 euro bij www.natuurlijkecosmeticawinkel.nl waar naast 100% pure ook nog andere natuurlijke merken worden verkocht.


 
 
 

Over de schrijver

1 reactie op “Review: getinte dagcrème van 100 % pure”

  1. Pingback: Vijf make-up tutorials met (bijna) alleen maar natuurlijke make-up -

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020