Review: groene zweedse spijkermat voor de moderne fakir

Groene zweedse spijkermatBij Zweden denk je aan knäckebröd, ikea, en vanaf nu misschien ook wel aan iets groens: de Zweedse Spijkermat. Deze moderne variant op het spijkerbed is gemaakt van groen plastic. Er is voor plastic gekozen wat geen schadelijke stoffen bevat en niet van olie is gemaakt. Dat maakt de mat ook een beetje eco. Dat is mooi, maar wij van EcoGoodies waren natuurlijk ook heel benieuwd naar het effect van de mat.

Het blijkt dat maar liefst 70% van de volwassen Nederlanders, last heeft van chronische rug-, nek- en schouderklachten en dat pijnklachten ziekteverzuim nr. 2 is in Nederland. De mensen achter de Spijkermat willen hier iets aan doen. Volgens onafhankelijk uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek levert de spijkermat meetbare resultaten bij pijnverlichting. Door het liggen op de spijkermat maakt het lichaam de lichaamseigen hormonen Endorfine (ontspannings- en pijnverlichtingshormoon) en Oxytycine, ook wel geluks- en tevredenheidshormoon, aan.

zweedse spijkermat

In het oude India werden de spijkermatten oorspronkelijk gemaakt van, inderdaad, spijkers. Denk niet dat plastic spijkers minder hard of scherp zijn, integendeel! De eerste paar minuten kunnen best even pijnlijk zijn als je honderd punten in je lichaam voelt drukken. Maar de verwachting van al die endorfine maakt het het allemaal waard. Je kunt voor jezelf bepalen hoeveel ‘pijn’ je wilt lijden door bijvoorbeeld een handdoek of een extra t-shirt aan te trekken.

De effecten van de zweedse spijkermat zullen verschillen van persoon tot persoon. Uit eigen ervaring kunnen we over het algemeen stellen dat de zweedse spijkermat inderdaad een bijzondere werking heeft.

1)      Je raakt compleet ontspannen, het dwingt je om stil te blijven liggen voor een bepaalde tijd.

2)      Bepaalde punten in je lichaam die pijnlijk of stijf zijn. voelen minder stijf aan na drie kwartier

3)      Je krijgt een rustig gevoel in je hoofd doordat je ontspant en valt beter en dieper in slaap.

De scores

Hoewel er gebruik gemaakt wordt van TPE plastic, blijft het nieuw geproduceerd plastic. Dit alleen is niet voldoende om in alle opzichten groen te zijn.

De mat gaat je hele leven mee en kan medicijnen of bezoeken naar therapeuten/masseurs schelen als je gelukt hebt.

Het product wordt in zweden gemaakt in moderne omstandigheden en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen en milieu-eisen.

Al met al kunnen we concluderen dat de mat een kwalitatief hoogwaardig product is, met een duurzaam randje. Zeker het proberen waard. De spijkermat is te koop bij webshop Healthproducts.nl – een webshop vol natuurlijke producten. Meer weten over webshops met natuurlijke producten? Kijk op EcoGoodies.nl in de categorie Natuurlijke verzorging.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020