Review: handcrême met aloë vera

Handcreme Santaverde
Foto: Claudia Pietryga

Waar de meeste merken vooral water als hoofdbestandsdeel gebruiken, bestaan de producten van Santaverde grotendeels uit het sap van de aloë vera plant. Dit betekent dat ze volledig uit werkzame ingrediënten bestaan. Mijn interesse was gewekt!
Aloë vera is een vetplant en het sap dat je verkrijgt door de bladeren open te snijden staat bekend als super hydraterend. Dit komt onder meer door mineralen, aminozuren en de polysaccharide Aloverose. Alle producten van SantaVerde bevatten hoofdzakelijk aloë vera, aangevuld met andere verzorgende oliën en waxen zoals amandelolie, olijfolie en cacaoboter.
De Duitse Sabine Beer kocht in de jaren tachtig een finca in Andalusië. Doordat ze veel en onbeschermd buiten kwam, raakte ze wat verbrand door de zon. Van haar buurman kreeg ze een aloë vera plant met de opmerking dat ze het sap maar op haar verbrande huid moest smeren. Ze werd zo enthousiast dat ze besloot producten te ontwikkelen op basis van deze vetplant. Nu worden er onder meer vanaf de finca op biologische wijze aloë vera geteeld voor de SantaVerdeproducten.
Handcreme Santaverde
Foto: Claudia Pietryga

De handcrème die ik heb getest is volledig plantaardig en komt in een strakke tube van 50 ml. Ik moest in het begin even wennen aan de geur, die doet namelijk wat medicinaal aan. Een geur die ik nog niet ben tegen gekomen in natuurlijke producten. Eigenlijk heeft het wel wat en misschien past het ook wel bij de strakke look-and-feel. Alsof je een helend product van een (natuur) apotheek gebruikt.De producten van SantaVerde zijn vegetarisch, biologisch en dragen zowel het BDIH, NaTrue als het cruelty-free certificaat van Leaping Bunny. Ook draagt het Duitse natuurcosmeticamerk bij aan ontwikkelingsprojecten door microkredieten te verlenen aan meisjes en vrouwen via Project Caatinga. Tenslotte gebruiken ze duurzame materialen voor hun verpakkingen zoals FSC-papier.
Aloe Vera Juice*, Plant Glycerol, Plant Sugar Emulsifiers, Sweet Almond Oil*, Shea Butter*, Olive Oil*, Cacao Butter, Composition of Coco and Palm Oil, Coconut Oil*, Plant Emulsifier, Citric Acid, Potassium Sorbate, Essential Oils. *Certified Organic
De crème voelt niet plakkerig aan, trekt enorm snel in en de verzorging vind ik erg goed. Een paar kleine eczeemplekjes (handzeep met SLES :S) verzorg ik wel met een likje extra. Ik ben inmiddels nieuwsgierig geworden naar de andere producten van SantaVerde. Tot nu toe zeg ik: missie geslaagd! De handcrème kost 10,95 euro en producten van dit merk zijn te koop via SoloBioMooi.

Over de schrijver