Review: handcreme van Organic Surge

Mg 8826

Claudia Pietryga blogt over haar zoektocht naar duurzame cosmetica en andere mooie producten voor je lijf. Vandaag: een handcrème van Organic Surge.

Ik ben gek op een handcremetje vlak voor het slapen. Maar ze moeten wel snel intrekken en lekker ruiken. Een tijdje terug liep ik bij Etos tegen het merk Organic Surge aan en nam de Orange Blossom handcrème mee. ”For happy-ever-after hands.” Klinkt veelbelovend.

De verpakking ziet er best goed uit. Niet heel bijzonder, maar prima vormgegeven en het formaat is praktisch klein. Makkelijk mee te nemen dus. De crème ruikt heel subtiel naar sinaasappel, is niet plakkerig en trekt snel in. Ook is hij vrij licht (denk een soort gelachtige lotion), maar voelt naar mij smaak te glycerineachtig aan. Dat kan ook wel kloppen want dat is het tweede ingrediënt op de lijst.

Happy blend?
De handcrème bevat essentiële oliën van amandelen, bergamot en sinasappel. De producten van Organic Surge bevatten geen parabenen of agressieve reinigers, maar wel chemische stoffen zoals PEG’s (emulgatoren), antischuim/klontermiddelen en conserveringsmiddelen.  Ik weet dat veel van deze chemische stoffen een afgeleide zijn van plantaardige of dierlijke producten, maar die zijn dan zo bewerkt dat je niet meer kunt spreken van ‘natuurlijk’.  Dat strookt in mijn beleving dan ook niet met de belofte: ”A happy blend of 91 percent naturally derived ingredients and certified organic extracts.”

Vaak is bij bio-merken goed te traceren waar de biologische ingrediënten vandaan komen, maar ik daar op de site van Organic Surge niets over vinden. Helaas. Het siert het merk wel dat een deel (hoeveel?) van de opbrengsten naar educatie van wezen in Uganda en Kenia gaat. Check even hun site voor meer informatie. Daar kun je trouwens ook meteen even kijken welke producten een beautyprijs hebben gewonnen.

 

Over de schrijver

2 reacties op “Review: handcreme van Organic Surge”

  1. De Organic hand- en bodylotion van Avalon (verkrijgbaar bij de Tuinen) in een handige pompfles is echt een aanrader. Het doet wonderen voor je huid (er zit vlas-zaad in dat gebruikt werd om te balsemen), je hebt er heel weinig van nodig en je doet er heel lang mee. En de handcremes zijn geschikt voor het hele gezin en ook voor mannen.

Reacties zijn uitgeschakeld.