Review: Honey Bronze bronzingpowder van The Body Shop

Claudia Pietryga blogt over haar zoektocht naar duurzame cosmetica en andere mooie producten voor je lijf. Vandaag: de Honey Bronze bronzingpowder van The Body Shop.

Helaas moesten we het dit jaar doen met een regenachtige zomer. Thuisblijvers die een tint willen krijgen kunnen als goedmaker een bronzingproduct gebruiken (en vakantiegangers die hun bruine huid willen behouden natuurlijk ook). De meest simpele manier is een poedertje voor een subtiel vleugje sun kissed skin. De Honey Bronze collection ligt alweer een maand of twee bij The Body Shop in de schappen en bestaat onder meer uit een dry oil, lipnectar en bronzingpowder. Geheim ingrediënt is de Community Trade honing en maroela-olie uit Nambië. De compactpoeder bevat daarnaast vitamine E, sheabutter en goede mineralen zoals Mica en Silica, maar ook talk en dat schijnt niet bepaald goed voor je te zijn.

Retrolook
Talkpoeder droogt je huid namelijk uit en kan je poriën verstoppen. Er zijn zelfs rapporten waaruit blijkt dat talk kanker kan veroorzaken. Uit Amerikaans onderzoek in 1993 blijkt dat ratten die gedurende zes uur per dag, vijf dagen per week en 113 weken achter elkaar talk moesten inhaleren tumoren ontwikkelden. VROM is overigens van mening dat asbestloze talk wel veilig is voor cosmetica. Of je nu echt zoveel risico loopt door af en toe een klein beetje van deze poeder te gebruiken weet ik niet, maar hoe dan ook vind ik de keuze opmerkelijk vanuit The Body Shop. Er zijn genoeg alternatieven die bovendien al verwerkt zijn in dit product. Blijkbaar is talk als hulpmiddel toch goedkoper dan bijvoorbeeld alleen Mica en Silica.

Het doosje ziet er wel mooi uit. Een tikkeltje retro door het vervagende roestbruin. De poeder is in een honingraat gedrukt wat natuurlijk leuk bij de Honey Bronze lijn past. Er zijn drie tinten: nummer één, twee en drie. Omdat ik niet op vakantie ben geweest en dus nog even ‘wit’ ben als in de wintermaanden, heb ik de nummer twee gekocht. Die heeft in tegenstelling tot de nummer één een gele ondertoon wat goed bij mijn huidskleur past. Opbrengen is erg eenvoudig, gewoon met een grote kwast de poeder lichtjes over je voorhoofd, neus en kin strijken. Begin met weinig en bouw het langzaam op voor een mooi resultaat. De Bronzing Powder kost 14,50 en is te koop bij één van The Body Shop filialen of online via hun webshop.

Over de schrijver

1 reactie op “Review: Honey Bronze bronzingpowder van The Body Shop”

  1. Als je een bruin tintje onmisbaar vindt, ga je gewoon een zonnig dagje fietsen, krijg je ook vitamine D!
    Wat die vage stofjes uit Nambië (!) met duurzaamheid te maken hebben is mij een raadsel of is het wat van ver komt maakt meer indruk?

Reacties zijn uitgeschakeld.