Review: huidcrème met kamille en goudsbloem

Foto: Claudia Pietryga

Vroeger gebruikte mijn moeder altijd calendulanzalf voor bij mij opgelopen kleine wondjes en ik heb deze zalf ook zelf nog jaren gebruikt. Ik denk alleen dat ik nu een andere favoriet heb gevonden. De huidcrème van Weleda.
Een lekkere basiscrème is een must voor in elk huishouden. Handig voor op wondjes, droge plekjes, een ingescheurde lip of droge lichaamsdelen zoals ellebogen of handen. Vanwege een opgelopen parasiet was ik mijn handen momenteel overdreven vaak. Ik heb naast de handzeep van Sonnett ook een antibacteriële variant van Dettol gekocht, maar die is zo sterk uitdrogend door SLS dat ik een paar eczeemachtige plekken op mijn handen heb gekregen.
Gewone handcrèmes werken op zich ook wel, maar deze huidcrème krijgt deze plekjes meteen soepel omdat hij net iets vetter is dan de gemiddelde handcrème. Hij lijkt ook een beetje verkoelend te werken en de jeuk verdwijnt na het aanbrengen snel. Ondanks dat deze crème wat vetter is vind ik dat hij toch nog wel redelijk snel intrekt.
Geen paraffine
Hij ruikt kruidig met een frisse ondertoon. De crème voelt lekker vol aan, qua structuur lijkt hij wat op de traditionele calendulanzalf, maar dan zonder parrafine. Hij bevat onder meer extracten van kamille, goudsbloem en driekleurig viooltje. Deze drie planten werken samen om de gevoelige huid tot rust te brengen en een schilferende huid te genezen.
Ingredienten (INCI): Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lanolin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Beeswax (Cera Flava), Glyceryl Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance (Parfum)*, Viola Tricolor Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cholesterol, Limonene*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. *from natural essential oils
Dit product is vegetarisch, maar bevat wel bijenwas en wolvet (vandaar het extra vettende vermogen). Een tube van 75 ml kost ongeveer 10 euro.

Over de schrijver