Afgelopen weekend testte ik de KarTent uit. Een prachtig tentje van karton op een heerlijk festival: Best Kept Secret. Uiteraard hoopte ik stiekem dat ik er nooit achter zou komen of deze tent bij een flinke regenbui zou blijven staan, maar de goden waren me minder goedgezind. In de drie dagen dat ik er vertoefde kwam er namelijk behoorlijk wat regen uit de lucht kletteren. Ik schreef een korte review over deze unieke tent. 
De bedenkers
De bedenkers van KarTent zagen ooit een foto van Glastonbury festival nadat het was afgelopen. Ze schrokken van de grote hoeveelheid troep die daar achter bleef. Na een onderzoek kwamen ze er achter dat ook de Nederlandse festivalganger er wat van kan: 1 op de 4 festivalgangers laat hun tent na afloop achter. Ze besloten daarom een tweepersoons wegwerptent te maken van karton. De tent is zo ontworpen dat deze 4 dagen mee gaat. Na afloop kan de tent gelijk met het oud papier mee zodat er weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Zo hopen ze mensen op een leuke manier bewust te maken van het probleem.
Een nieuwe ervaring
Van kleins af aan ben ik gewend om elke zomer te kamperen. Het geluid van een tentrits, het gepruttel van verse koffie op een brandertje, het ruisen van de bomen in de nacht. Ik houd van kamperen en (bijna) alles wat daar bij hoort. Van een opgevouwen tentje in een compact pakketje tot het klikken van de tentstokken. Het geeft me altijd weer een voldaan gevoel als ons tentje in een kleine 10 minuten is opgezet. Het idee dat een wildvreemde mijn tent al heeft opgezet is compleet nieuw voor me. En toegegeven: niet heel vervelend. Bovendien is mijn tas een stuk lichter. Dat die tent van karton is maakt het trouwens wel een beetje spannend. Er gaat namelijk nogal wat regen gaan vallen dit weekend.

Een Middagdutje In De Kartent
Een Middagdutje In De Kartent

Drie nachtjes in de KarTent
Op vrijdagochtend checken mijn vrienden en ik in op de camping. Een vriendelijke Belg brengt ons naar onze tentjes, er staan er totaal 100 in het veld. Ze zijn netjes genummerd en onze 5 tentjes staan gezellig naast elkaar. Voor de tent is er ruimte genoeg om met z’n allen te zitten. Iedereen heeft een tweepersoons tent voor zichzelf en dus ruimte zat. Mijn vriend en ik delen er eentje. De KarTent is 2m40 bij 1m60, onze twee matjes passen dan ook prima naast elkaar. De strook die over blijft voor onze spullen is wel wat krap. We zijn geen mensen die veel spullen meenemen, maar dit was wel erg weinig ruimte. Verder hebben we trouwens niets te klagen, we hebben namelijk heel prima geslapen!
Doordat de tent van karton is blijft het heerlijk donker. Niet heel verkeerd als je er laat in bent gekropen. Verder kan ik gelukkig zeggen dat de KarTent helemaal droog is gebleven. Best een opluchting, want er is heel wat regen gevallen! De tenten zien er na 3 dagen zelfs niet nat uit. Sterker nog: alle tentjes zien er juist heel gezellig uit. Iedereen heeft zijn best gedaan om de leukste kunstwerkjes en teksten op hun tentje te krabbelen.
Mijn conclusie
De KarTent is een mooi alternatief voor mensen die zelf geen tent hebben of stiekem van plan zijn hun tent achter te laten. Als je dan een tent achter laat kan het maar beter eentje van karton zijn. Een normale tent kan namelijk al snel uit allerlei verschillende materialen bestaan en dat is een stuk lastiger recyclen. De KarTent bestaat maar uit één materiaal: karton. Zelf zal ik volgend jaar weer voor mijn eigen tentje kiezen. Dat is nou eenmaal het allerbeste voor het milieu. Desalniettemin heb ik er van genoten om de KarTent een weekendje te testen. Het was me een waar genoegen!
Meer weten over KarTent? Klik dan hier voor een eerder interview van hetkanWel, of klik hier voor de site of Facebookpagina.
Kartent
Kartent

Over de schrijver

1 gedachte over “Review – KarTent”

  1. Tentje ziet er leuk uit. Ik ben geen festivalganger. Als zo’n tentje voor me klaar zou staan voor een korte vakantie, op een natuur-kampeerterrein of camping-bij-de-boer, dan zou ik er blij mee zijn!

Reacties zijn gesloten.