Review: kast van karton is eco design van de bovenste plank

Wij van EcoGoodies mochten een buffetkast in elkaar zetten van karton. We vroegen ons af: hoe eco is deze design kast van NnixHome?

Header Ecogoodies Half11Header Ecogoodies Half2 280

Nnixhome-DressoirkastNnixHome is een jong meubel designmerk uit Amsterdam. De kasten en tafels van Nnix zijn gemaakt van gerecycled karton. Door gebruik van golfkartonnen platen zijn de meubels licht en verrassend sterk. Maar hét grote voordeel van deze kasten is wel dat ze extreem makkelijk in elkaar te zetten zijn. Je hebt geen imbussleutel of spijker nodig, de onderdelen schuif je zo in elkaar!

Bezint eer gij begint

Wij zagen de originele buffetkast wel zitten. Het in elkaar zetten moet je met z’n tweeën doen.  Zo kun je overal gelijke druk zetten bij het in elkaar schuiven van de panelen en beschadig je niets. De handleiding is essentieel: de kast bestaat uit zo’n twintig panelen. Een zij-aanzicht van de planken was geen overbodige luxe geweest.  Na een vliegende start zaten de grootste planken al in elkaar geschoven, maar we bleken iets te enthousiast. We hadden niet goed gekeken en moesten weer bij het begin beginnen. Gelukkig kun je eindeloos in en uit elkaar schuiven mits je het met beleid doet.

De scores

Milieu Scores Nnix EcogoodiesDe score voor milieu is bijna maximaal: de panelen zijn gemaakt van 98% gerecycled karton en er zijn geen schroeven of lijm nodig.

Eerlijk Scores Nnix EcogoodiesIs de productie van Nnix kasten eerlijk? Ja: de panelen worden in Duitsland volgens strenge kwaliteitsnormen gemaakt.

Duurzaam Scores Nnix EcogoodiesDuurzamer kan haast niet: de super-stevige kast kan eventueel gewoon weer bij het oud papier! Hartstikke cradle-to-cradle.

Handig

Eenmaal in elkaar gezet lijkt de kast groter dan we hadden gedacht. Het grote voordeel is dat je veel in de kast kwijt kan. De verschillende ruimtes zijn erg handig voor allerlei formaten servies en je kan er maar liefst 15 flessen drank in kwijt! Ook handig: de kast is online te koop. Je hoeft dus niet eens naar de kast te komen, de kast komt naar jou toe.  Duurzaam design is nu voor iedereen bereikbaar: met een prijskaartje van € 279,- is deze kast zeer redelijk geprijsd. Bekijk alle reviews van Nnixhome op EcoGoodies.

Kast 1Kast 2Kast 3

Over de schrijver

2 reacties op “Review: kast van karton is eco design van de bovenste plank”

Reacties zijn uitgeschakeld.