Review: nagellakremover van Sante

Foto: Claudia Pietryga

Aceton is een bekende nagellakremover, maar ook een nogal agressief goedje. Ondanks dat het van alle oplosmiddelen de mildste is voor de huid, lost het vet op. Met het gevolg dat andere op de huid aanwezige stoffen het lichaam kunnen binnendringen. Gelukkig bestaan er nagellakremovers zonder agressieve stoffen.
Eerlijk gezegd ben ik niet echt een nagellakmens. Ik vind gelakte nagels mooi, maar ik vind het vooral gedoe. Voor een gelegenheid lak ik mijn nagels soms wel eens, dus ondanks dat het geen grote hobby is, heb ik toch een remover nodig. Eerder gebruikte ik er gewoon een van de drogist of supermarkt. Ik koos dan wel altijd voor een versie zonder aceton, maar dan nog val je zo’n beetje steil achterover door de damp.
Krachtpatser
De nagellakremover van Sante heeft een natuurlijke geur. Mijn eerste gedachte? ‘Dit werkt toch helemaal niet?’ Zo erg verpest raak je blijkbaar van giftige dampen, dat je geen geloof meer hebt in niet chemische nagellakremovers. Het tegendeel is waar, de remover van Sante haalt de nagellak er eigenlijk gemakkelijker af dan die van een supermarktketen. Ik heb geen ervaring met luxe nagellakremovers, maar in mijn beleving werkt die van Sante in vergelijking met budgetmerken dus meer dan prima. Ik had voor de test zelfs twee verschillende soorten nagellak over elkaar gedaan. En dan nog ging het er met één of twee vegen af. Wat ik ook merk is dat mijn nagelriemen niet kurkdroog aanvoelen na gebruik. Nice!
Ingrediënten (INCI): Alcohol denate, Ethyl lactate, Ricinus Communis seed oil, Aqua, Citrus Aurantium dulcis, Limonene, Linalool.
Alcohol denate is échte alcohol, dus niet de zachte Alcohol Cetearyl die je vaak in natuurcosmetica tegen komt. Maar je hebt dan ook wel serieus een krachtpatser nodig om nagellak van je nagels af te bikken. Volgens Sante gaat het om plantaardige biologische alcohol. Daarnaast zit er onder meer een melkzuurester, castorolie, water en sinaasappelolie in.
Drukknop
Een pluspunt is het druksysteem dat onder de dop zit. Je plaatst er een watje op, duwt en dan raakt het watje bevochtigd. Handig en bijkomend voordeel is wanneer je je flesje omstoot de nagellakremover niet over je tafel stroomt. Een nadeel van de verpakking is dat de dop een tikkeltje gammel is, die van mij ging vrij snel stuk. Maar waarschijnlijk is dat gewoon pech geweest.
Al met al een zeer prettige nagellakremover die ik zeker weer opnieuw zou kopen. Maar aangezien ik niet zo vaak mijn nagels lak zal ik er wel een tijdje mee doen. Te koop voor 6,99 bij de meeste natuurvoedingszaken of gespecialiseerde webshops.
 

Over de schrijver

1 reactie op “Review: nagellakremover van Sante”

Reacties zijn uitgeschakeld.