Review: oogschaduwpalette Stones Colours van Dr. Hauschka

Mg 7622
Foto: Claudia Pietryga

 
Na mijn Dr. Hauschka mascara-avontuur werd het zoetjesaan eens tijd om andere make-upproducten te proberen. Op Twitter werd me door twee eco-beauty minnende bloggers al toegezegd dat ik ‘zeker geen spijt zou krijgen van dit oogschaduwpalette’.
Voor wat betreft make-up ben ik een simpele ziel. Ik rol mijn luchtbed niet voor de deur van de winkel uit wanneer er een nieuw collectie wordt gepresenteerd en voor mij geen Zalandoachtige praktijken wanneer ik een geinig kleurtje heb geswatcht. Maar toen ik het oogschaduwdoosje van Dr. Hauschka uit de envelop van de webshop haalde kwam er toch echt een ‘oewh’ uit mijn mond.
Rotslandschap
Wellicht komt het door de strakke verpakking. Glimmend zwart. Handzaam. Tijdloos. Eco make-up die qua look-and-feel zeker niet onderdoet voor bekende luxe merken. Het doosje voelt ook lekker degelijk aan. Klap het open en je vindt in de deksel een spiegel, in de bodem een sponsapplicator en de vier oogschaduws: 01 sand, 02 light brown, 03 soft grey en 04 antracite.
De kleuren zijn mat, taupachtig en geïnspireerd op een ‘ruig rotslandschap’. De oogschaduws ruiken trouwens subtiel naar rozen, leuke gimmick. De make-up bevat natuurlijk geen synthetische troep, is dierproefvrij en bevat enkele verzorgende bestandsdelen zoals toverhazelaar en theeplant.
Dit palette is een feestje, ik kan niets anders zeggen. De pigmentatie is goed, de make-up voelt zacht aan, blijft lang zitten en de kleuren zijn – heel cliché – zowel voor overdag als ’s avonds goed te dragen. Je kunt er een rustige look mee creëren, maar ook de bekende donkere smokey eye. Ik hou ervan. Sophisiticatedness in een handzaam doosje. Het Stones Colours palette is een limited edtion uit 2008, maar is in diverse webshops in ieder geval nog wel te koop voor 27,50 euro.
 
 
 
 
 
 
 

Over de schrijver