Review: opvouwbaar waterflesje van Aquatina

Mg 1434
Foto: Claudia Pietryga

Een opvouwbaar waterflesje. Dat klonk mij als muziek in de oren en bovendien als een geniaal idee. Nieuwsgierig? Lees snel verder.
Wereldwijd gooien we jaarlijks 150 miljard plastic waterflessen weg. Belachelijk en onnodig. Aquatina heeft een flesje op de markt gebracht dat je kunt opvouwen.
Ze zijn er in verschillende kleuren en ik heb gekozen voor de blauwe. De flesjes zijn PET en BTA vrij, dus veilig en duurzaam in gebruik. Als je de Aquatina opvouwt neemt hij nog maar een derde van de ruimte in beslag en past hij bijvoorbeeld je jaszak. De opening is vrij groot om het flesje goed schoon te maken en hij kan eventueel in de vaatwasser. Hij is trouwens uitvoerig getest, check het rapport hier.
Vacuüm
Ik vind het flesje lekker in de hand liggen, omdat hij een zandlopermodel heeft. De opening is vrij groot, misschien daardoor minder geschikt voor kleine kinderen? En wanneer je hem gebruikt tijdens het autorijden moet je een beetje met beleid drinken wil je niks over je heen krijgen. Je kunt het flesje alleen opvouwen als je de dop eraf hebt gehaald, vanwege het vacuüm. Die draai je er dan weer op als hij is gevouwen. Het opvouwen gaat trouwens best gemakkelijk.
Ik had het flesje opgevouwen een dag of twee in mijn tas laten zitten en helaas rook hij bij het openen erg onaangenaam. Minpuntje. Maar goed, even omspoelen en schoonmaken met wat afwasmiddel. Op zich maken de ribbels niet waanzinnig makkelijk schoon. Dus zorg ervoor dat je het geregeld doet om eventuele aanslag te voorkomen.
De opvouwmogelijkheid is handig. Zeker wanneer je graag op pad gaat met een kleine tas. Maar ik ben er achter gekomen dat ik eigenlijk altijd een flesje water bij me wil hebben en de Aquatina dus ook nooit opvouw. Blijkbaar een iets te dorstig persoon. De Aquatina kost 6,95 en is onder meer te koop bij BespaarBazaar, Vitaminestore en Guus.

Over de schrijver

2 reacties op “Review: opvouwbaar waterflesje van Aquatina”

 1. Waarom zou je een opvouwbaar flesje willen? Het doel van zo'n ding is je eigen water bij je te hebben, en gevuld met water is het niet op te vouwen.
  Voor mijn gevoel zijn gewone waterflesjes, waar bronwater in gezeten heeft, prima. Als je ze een tijdje gebruikt hebt, doe je ze vanwege de hygiëne in de zak voor de plasticrecycling. Geen probleem.
  Ik ken PET vooral van de PET-flessen, die milieuvriendelijk zijn omdat ze gerecycled worden. Wat is er dan mis met PET? BTA zegt me niets, wat is daar mis mee?

  1. Hmm postte net een reactie, maar er ging geloof ik iets mis…Opnieuw mijn reactie:
   Hoi Ewald,
   Dank voor je scherpe oog. BTA moet namelijk BPA (Bisfenol A) zijn, tikfoutje denk ik!
   Het is natuurlijk prima om gewone waterflesjes te recyclen, maar je moet ze dan dus wel blijven kopen. Water uit die flesjes moesten worden vervoerd, het plastic opnieuw gemaakt etc.
   Groetjes,
   Claudia

Reacties zijn uitgeschakeld.