Review: parfum van Nina’s Nature

Foto: Claudia Pietryga

Parfum uit ons eigen kikkerlandje? Echt wel! De van origine Finse Nina maakt onder de naam Nina’s Nature parfums op basis van aromatherapie. Klik verder!
De parfums zijn helemaal natuurlijk, niet op dieren getest en bevatten essentiële oliën en jojobaolie. Meer niet. Ze hebben dus geen alcoholbasis, dit kan een uitkomst zijn voor mensen met een gevoelige huid en hoe dan ook is jojobaolie verzorgend. Omdat aromatherapie het uitgangspunt is zou elk parfum helpen bij een bepaalde gemoedstoestand of een emotie oproepen.
Nina geeft op haar website aan dat ‘natuurlijke parfums sneller vervliegen dan synthetische parfums. Dit komt doordat er gen fixatieven zijn toegevoegd, die weliswaar de geur langer vast houden maar ook een chemische aanval op je lichaam zijn.’ Check! Nu weten we dus waar het aan ligt en waarom andere natuurlijke parfums inderdaad eerder vervliegen.
Er zijn vijftien geuren verkrijgbaar in een handige parfumroller of balsem die ongeveer een half jaar meegaan wanneer je dagelijks twee keer zou aanbrengen. Ik testte de geur Another Dimension en Amsterdam.
Another Dimension
Een spetterend en toch kalmerend parfum voor tijden van verandering. Another Dimension begint met de geur van zoete sinaasappelen en gaat over naar velden van dromerige lavendel. Een zachte bodem van vanille draagt deze parfum naar “een andere dimensie”. Another Dimension helpt je om je huidige situatie opnieuw in te schatten. Het ontspant, kalmeert, verlicht en is een aperitief voor wat er komen gaat.

Amsterdam
Amsterdam is een parfum dat opent met fruitig citrus en met een vleugje jasmijn, lavendel en kruidnagel. Een zonnig parfum – opwekkend, inspirerend, avontuurlijk maar ook luchtig, vrij, blij en ontspannen. Het is een ware oppepper als alles te zwaar of grijs lijkt. Daarnaast heeft dit parfum een ontspannende werking. Het helpt om oude patronen los te laten, geeft je energie, kracht en stabiliteit.

Wat een ‘aardse’ geuren. Niet als in mysterieus, maar de geurtoon is warm, vriendelijk en natuurlijk. Wellicht draagt de jojobaolie ook bij aan dat warme gevoel? Beide geuren spreken me wel aan. Amsterdam opent inderdaad fris, maar gaat op mijn huid al vrij snel over in lavendel om vervolgens zoet naar jasmijn met een vleugje kruidnagel te geuren (exact als de beschrijving). Another Dimension is wat speelser. De zoete sinaasappelen zijn subtiel, maar de combinatie van lavendel en vooral vanille is duidelijk.
Qua geurnoten vind ik deze parfums niet super complex, maar het natuurlijke gevoel dat ik er bij krijg vind ik leuk en verrassend. Dat de geuren bovendien verzorgend zijn door de jojobaolie is helemaal top. De roller is lekker compact dus makkelijk mee te nemen. De geuren blijven een uurtje sterk geuren, daarna neemt het zoals verwacht af. Na een uur of vier is hij nauwelijks meer te ruiken.
De geuren zijn verkrijgbaar vanaf 21 euro en alleen online te koop. Ook kun je voor 4,50 euro een proefpakketje laten samenstellen met samples. Kijk voor meer informatie op Ninasnature.nl

 
 

Over de schrijver