Review: rauwe chocoladereep goji/orange van Lovechock

Lovechock
Foto: Claudia Pietryga

Chocolade is misschien niet het meest duurzame voedsel, aangezien het niet in Nederland groeit en geïmporteerd moet worden. Maar iedereen heeft natuurlijk zo zijn zwakke plek en die van mij is nu eenmaal chocolade. Overigens is chocolade in pure vorm zelfs gezond.
De cacao in de meeste chocoladerepen is op hoge temperatuur gebrand, waardoor de goede eigenschappen verloren gaan. De uit Ecuador afkomstige biologisch geteelde chocolade van Lovechock is niet hoger verhit dan 49 graden Celsius en door de koude maling blijven de van nature aanwezige antioxidanten en de ‘love-chemicals’ in de cacao bewaard.
De repen zijn gezoet met gedroogde kokosbloesemnectar en bevatten geen melk, soja en gluten. Ik heb de smaak goji/orange geprobeerd.
Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, gojibessen , boekweit, gedroogde kokosbloesem nectar, lucumapoeder, vanillepoeder, kaneel, zeezout, sinaasappelolie, sinaasappelbloesem. Zestig procent cacao.
Het gaat om pure en dus donkere chocolade met een zeer aardse smaak. Vroeger vond ik dit niet lekker, maar nu wel. Bijkomend pluspunt is dat je veel eerder verzadigd bent dan met de melkvariant en er in principe minder van eet.
De verpakking is niet alleen hip, maar ook eco, want gemaakt van gerecycled papier, eco-inkt en de folie mag op de composthoop. Heerlijk als merken aandacht besteden aan het eco-gehalte van hun verpakking zonder in te boeten op de look-and-feel.
Te koop bij natuurvoedingswinkels of webshops. Klik hier voor de verkoopadressen. De repen kosten 3 euro per stuk. Eerlijk is eerlijk: ik vind het niet goedkoop voor vier kleine stukjes. Maar het is wel lekker!

Over de schrijver

1 gedachte over “Review: rauwe chocoladereep goji/orange van Lovechock”

Reacties zijn gesloten.