Review: Rejuvenating facewash van Faith in nature

Foto: Claudia Pietryga

Ik vind het prettig om mijn gezicht ‘s ochtends met een facewash te reinigen. Snel en makkelijk. Voorwaarde is wel dat de facewash mild is. Geen agressieve of uitdrogende stofjes dus.

Faith in nature is een Brits cosmeticamerk. Ze zijn niet speciaal biologisch gecertificeerd, maar ik heb inmiddels geleerd dat niet élk certificaat álles zegt. Wat me in ieder geval bevalt aan dit merk is dat ze op hun website transparant zijn over hun visie en ontwikkelproces. Faith in nature wil hun impact op het milieu zoveel mogelijk beperken onder meer door hun producten lokaal in Manchester te maken, ze testen natuurlijk niet op dieren en gebruiken alleen natuurlijke conserveermiddelen en geen agressieve stoffen zoals SLS of synthetische kleurstoffen.

Dit is wat Faith in nature over de Rejuvaniting facewash zegt: “Rejuvenating Facial Wash that cleanses and refreshes whilst restoring the skin’s natural balance. Lightly foaming to smooth the complexion and refine pores. Contains Organic Aloe Vera with moisturising and anti-oxidant properties.”

Ingrediënten
Aqua, Glyceryl stearate*, Cetearyl alcohol*, Glycerin*, Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice** , Caprylyl/capryl glucoside*, Stearic acid*, Betaine*, Rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract**, Tocopherol* (vitamin E), Parfum (natural aroma)*, Xanthan gum*, Cetearyl wheat straw glycosides, Sodium hydroxide, Citric acid*, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Limonene, Linalool * Plantaardige oorsprong ** Gecertificeerd biologisch

De meeste ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong en er zitten ook wat biologische ingrediënten in, zoals de rozemarijn en het aloë vera sap. De geur vind ik vrij sterk. Moeilijk te omschrijven waar het naar ruikt. Ik zou het ‘typisch cosmetica’ willen noemen. Niet vies overigens, maar van mij hoeft het niet zo aanwezig.

Gootsteenontstopper
De substantie voelt lekker romig aan. Een groot pluspunt is dat mijn huid na gebruik niet droog aanvoelt, maar ik heb helaas wel rode vlekjes bij mijn neusvleugels, kin en ook op mijn wangen. Ik dacht dat het misschien door de rozemarijn kwam aangezien dat een irriterende stof kan zijn en er ook best wel wat van in zit. Maar na het natrekken van de ingrediënten vermoed ik dat Sodium hydroxide de boosdoener is. Dit is een bijtende sterk basische stof die wordt gebruikt als verfstripper, gootsteenontstopper en als schoonmaakmiddel voor olie en hoort dus absoluut niet thuis in natuurcosmetica.

Vermoedelijk heeft Faith in nature dit ingrediënt gebruikt om een andere stof die heel zuur is te neutraliseren. Ondanks dat er niet veel van in zit, vind ik het maar een vreemde keuze. Omdat ik er rode vlekken van kreeg had ik al besloten om dit product niet meer te gebruiken, maar ik ben nu ook niet van plan om andere producten van dit merk aan te schaffen omdat ze hun belofte ‘we gebruiken geen agressieve stoffen’ dus helaas niet waar maken.

 

Over de schrijver

1 reactie op “Review: Rejuvenating facewash van Faith in nature”

  1. probeer eens de face-wash van Earth-line, deze lijn is echt gecertificeerd en vrij van chemicaliën. Het is overigens onzin om aan een face-wash "rejuvinating" eigenschappen toe te dichten, daarvoor is het niet geschikt. je brengt het aan, je spoelt het af, en that's it. Er is geen tijd om ingrediënten dieper in te laten werken. Daarvoor is een moisterizer na het reinigen beter geschikt! zeker als je rode vlekjes na het reinigen overhoud.
    De earth-line producten zijn overigens een nederlands product, dus geen onnodige vervoerskosten!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020