Review: Royal Jelly gezichtsverzorging van Dr. Organic

Claudia Pietryga blogt over haar zoektocht naar duurzame cosmetica en andere mooie producten voor je lijf. Vandaag: gezichtsverzorging van Dr. Organic.

Eerder al schreef ik over de Seaweed producten van The Body Shop, die niet bij mijn huidtype aansloten. Ik heb namelijk een gemengde, maar vochtarme huid en de zeewierlijn zorgt er juist voor dat je huid een beetje uitdroogt om het op die manier te stabiliseren. Twee maanden terug kocht ik bij De Tuinen enkele gezichtsproducten van het merk Dr. Organic. Het gaat om een oogserum en een dag- en nachtcrème uit de Royal Jelly lijn.

Koninginnenbijen krijgen Royal Jelly van werkbijen toegediend. Alle larven krijgen dit, maar koninginnen hun hele leven wat hun sterker en groter maakt dan gewone werkbijen en darren. Volgens onderzoeken zou Royal Jelly de cellen stimuleren en daardoor een prima anti-veroudersingsproduct zijn. Nu ben ik 28 en heb nog niet zo heel veel rimpels, maar toch hè…heb geen tienerhuidje meer 😉 Bovendien zorgt deze lijn dat je huid beter gehydrateerd raakt en beschermt je tegen vrije radicalen (eerlijk gezegd geloof ik niet in die laatste belofte, vraag me altijd af hoe ze zoiets meten).

 

Bioactief
Uiteraard zijn de producten en ingrediënten van Dr. Organic niet op dieren getest. Ze zijn geschikt voor vegetariërs en op hun site staat duidelijk welke dierlijke ingrediënten worden gebruikt, zoals bijenwas, Royal Jelly en proteïne uit melk. Opvallend aan Dr. Organic vind ik dat in hun producten écht veel natuurlijke én biologische ingrediënten zitten. Mocht het niet lukken om een biologisch ingrediënt te nemen dan kiezen ze voor een duurzaam natuurlijk alternatief. De chemische toevoegingen om het product goed te houden zijn mild en staan onderaan de lijst wat betekent dat er weinig van inzit. Dus geen parabenen, Sulfaten en ook geen minerale oliën zoals paraffine. Het overgrote deel bestaat uit etherische oliën, vitaminen en natuurlijke boters. Nice!

De verpakkingen zien er goed uit. Fris, modern en het is meteen duidelijk dat het om de Royal Jelly lijn gaat door de afbeeldingen van bijen en honingraten. Een minpuntje is de coating, minder milieubewust dan ongecoat papier. De dag- en nachtcrème zitten in een stevige glazen functionele pot die, uiteraard zonder deksel, in de glasbak kan. Door middel van een label ‘day’ en ‘night’ is duidelijk te zien om welke soort crème het gaat. Omdat je dagelijks met je vingers in de pot gaat is de crème minder lang houdbaar dan een tube, maar het voordeel van een pot is wel weer dat je hem he-le-maal op kunt maken.

Intensive Daily Treatment – Day Cream
De crème ruikt niet erg bijzonder, maar wel lekker. Je hebt er maar weinig van nodig. Ik neem altijd een klein likje en dat blijkt eigenlijk alweer teveel. Het gevolg is dat deze crème eigenlijk net iets te rijk is en bijna een uur moet intrekken. Ik vind hem erg hydraterend en ik heb bij deze crème het idee dat hij mijn huid een subtiele lift geeft. Ingrediënten zijn onder meer: Royal Jelly, Aloe Vera, Argan olie, Vitamine E, Avocado-olie, Vitamine C, Geranium, Patchouli, Sandelwood en Hydrofiltrat menyanthes G.

Biofirming Overnight Rescue – Night Cream
Ook deze crème is erg rijk, misschien nog iets rijker dan de dagcrème. Dat kan ook wel kloppen want er zit meer Shea Butter in en daarnaast jojobaolie en calendula wat niet in de dagcrème zit. Andere ingrediënten die niet in de dagcrème voorkomen zijn macadamiaolie, papayaolie en een Japanse Fruit mix.

Firming and Regenerating Eye Serum
Een kleine tube met een smal spuitmondje (heet dat zo??). De eerste drie keer dat ik het aanbracht werd mijn huid een beetje rood. Niet van irritatie maar omdat het beter doorbloed raakte. Ik heb hiervoor nog nooit oogcrème gebruikt (ik ben op mijn dertiende met dagcrème begonnen en ik denk een jaar of twee geleden met nachtcrème), maar vind het toch wel lekker. In het serum zit onder meer Boekweitwax, Limoenschilolie, groene thee extract, katoenzaadolie, vitamine B5, C en F.

Ik heb de producten ruim een maand gebruikt en wat me opvalt is dat mijn huid een subtiele lift krijgt na gebruik. Of dit blijvend is weet ik niet. De crèmes zijn erg voedend en voelen rijk aan. Misschien vind ik ze zelfs iets té rijk voor mij huid, zeker nu het zomer is.  Ik vind de prijzen erg schappelijk voor biologische producten. De dag- en nachtcrème kosten 7,80 en het oogserum 8,55.

 

Over de schrijver

3 reacties op “Review: Royal Jelly gezichtsverzorging van Dr. Organic”

  1. mensjes gebruik argan olie. Pure argan olie. Ik weet niet hoe makkelijk het is nederland verkrijgbaar is, maar het komt uit Marokko. Het is een wondermiddel voor huid en haar. Ik ben niet verbaasd dat dit in de creme zit. Je hebt maar 2 kleine druppels nodig voor je hele gezicht! Het hydrateert en maakt je huid lekker soepel.. het hydrateert je haar ook en maakt het onwijs glanzend!!!

  2. Is niet al lang bekend dat cremes ed niet hydrateren?
    wat je in feite doet is een heel dun vettig laagje aanbrengen zodat je huid zelf minder vochtverliest. . . stel dat onze huid vocht opnam. . . hoe zou je er dan uitzien na het douchen ; ) of na een aantal baantjes in het zwembad ??? !

    hoe je huid zich houdt in de loop der tijd wordt vooral bepaald door 1 je erfelijke aanleg, en 2 door wie je bent, wat je doet, kortom wat je leefgewoonten zijn; rook je? drink je regelmatig alcohol? slaap je voldoende? heb je veel stress? hoeveel tijd breng je in de buitenlucht door? eet je gezond enzenz. eigenlijk weten we het wel, toch?Dus kies een lekker olietje, en smeer direct na het douchen de gevoelige delen mee in mee in terwijl je nog nat bent, je hebt maar heel weinig nodig en de hele dag beschermd tegen overmatige uitdroging van je huid.
    groetjes Denise

  3. "Een anti-veroudersingsproduct, die de huid beter gehydrateerd, met bescherming tegen vrije radicalen. Een duurzaam natuurlijk alternatief met milde chemische toevoegingen, en etherische oliën, vitaminen en natuurlijke boters" Wat je toch niet allemaal moet doen om je waren uit te venten!

Reacties zijn uitgeschakeld.