Review: rozenbottelolie voor je gezicht en lichaam

Img 2622
Foto: Claudia Pietryga

Vandaag is het volgens de seizoenenindeling officieel écht winter. In de koude maanden merk ik dat mijn huid wel wat meer nodig heeft dan alleen een lichte crème. Tijd voor het stevigere werk!
Het bedrijf Rio Trading is opgezet door een groepje Britten dat twintig jaar in Brazilië heeft gewoond en daar in aanraking kwam met inheemse planten- en kruidenextracten. Al eind jaren tachtig waren ze bezig met eerlijke handel, duurzaamheid en het vermijden van agressieve hulpstoffen. Mede daarom worden de ingrediënten van de producten in hun assortiment door de lokale bevolking geplukt en verwerkt.
Deze huidolie wordt gewonnen uit Chileense rozenbottels van de wilde roos (Rosa Aff. Rubigionsa) die hoofdzakelijk onverzadigde essentiële vetzuren in zich hebben. De Rio Rosa Mosqueta olie bestaat ongeveer voor vijftig procent uit Gamma Linoleenzuur, dertig procent uit Alfa-Linoleenzuur en voor twintig procent uit oliezuur. Deze stoffen helpen de huid nieuwe cellen aan te maken en dragen bij aan littekenvermindering. De olie is daarnaast klinisch getest bij mensen met littekens na een operatie, negentig procent van de gebruikers reageerde erg positief (lees hier meer daarover).
Geurloos
Ik gebruik de olie als een serum onder mijn dag- en nachtverzorging. Gewoon als lekkere extra boost. Ik vind dat de olie vrij snel intrekt, met name mijn wangen die net een tikkeltje droger lijken op het moment. De combinatie met een crème maakt het natuurlijk wel wat vetter dan normaal en zeker op mijn voorhoofd is dat wel een beetje te merken. Persoonlijk vind ik dat niet erg en ik merk door het gebruik van deze olie dat mijn huid een stuk minder droog is. Fijn!
De olie is geurloos of beter gezegd: hij ruikt neutraal. Dit komt omdat de olie van de rozenbottels en niet de geurige rozenblaadjes is gebruikt. De olie is helemaal puur en bevat geen hulpstoffen of uiteraard ook geen irriterende ingrediënten. Het product komt tenslotte in een leuk gerecycled papieren doosje en in een handige pompflacon. Wel vind ik de pompflacon niet super degelijk aanvoelen en ook wordt hij wat vettig, alsof hij een beetje lekt. Op zich heb ik hier geen problemen mee, maar het is wel het vermelden waard.
De producten worden niet op dieren getest en het merk staat op de lijst van Stichting Dierproefvrij. Naast de olie is er ook een moisturizer met biologische ingrediënten van dit merk te koop, onder meer in natuurvoedingswinkels en gespecialiseerde webshops zoals Druantia.be. De prijs ligt rond de 16 euro voor 20 ml. Al met al mag je dat een nette prijs voor een fijn product noemen.
 
 

Over de schrijver

1 gedachte over “Review: rozenbottelolie voor je gezicht en lichaam”

Reacties zijn gesloten.