Review: scheermesslijper Razorpit

Foto: Claudia Pietryga

Hoe lang gaan scheermessen gemiddeld mee? Een scheerbeurt of zeven? Met de Razorpit kun je de levensduur van je scheerspullen verlengen. Of althans dat is de belofte. Klik verder voor een review.
Anderhalf jaar geleden was ik het zat om bakken met geld uit te geven aan super dure losse Gilette scheermesjes en schakelde over op wegwerp. Nee, niet bepaald duurzaam, maar soms moet je helaas concessies doen wil je financieel niet leeglopen. Ik heb nog losse scheermesjes van diverse huismerken geprobeerd zoals Hema en Etos, maar ik was daar qua scherpte of comfort toch minder content mee.
Helaas is dit mesje nooit op de markt gekomen en alhoewel ik hoop dat commerciële partijen ooit nog overstag gaan moeten we tot die tijd andere manieren bedenken om langer met een scheermesje te scheren en te besparen. Op internet stuitte ik op de Razorpit. Een van gerecycled TPE gemaakte scheermessenslijper die ervoor zorgt dat je langer (tot 150 scheerbeurten) met je scheermes kunt doen. Klinkt te mooi om waar te zijn?
Drie maanden
De Razorpit ziet eruit als een soort scheermeshouder en je kunt ook daadwerkelijk je scheermes erin bewaren. Het werkt als volgt: doe een beetje scheerschuim of zeep op het middenstuk van Razorpit en duw het mesje van je af. Je kunt hier zien hoe het precies moet. Scheermessen worden namelijk bot door opgehoopt vuil, zeep en haren en door deze beweging te maken worden ze weer scherp en kun je er langer mee doen. Simple as that!
Mijn vriend heeft een soort van baard en scheert alleen zijn wangen en hals ongeveer drie keer per week. Hij deed door de Razorpit drie maanden met een Gilette wegwerpscheermesje. Hij had er langer mee kunnen doen, maar ik heb mijn vriend voor kerst een mooie ‘ouderwetse’ scheerset gegeven met een krabbertje, scheerkom en kwast, dus heb ik zijn oude mesje weggegooid.
Ik heb zelf zowel wegwerpmesjes van Gilette als het Kruidvat geprobeerd. Beide merken zijn geschikt voor de Razorpit, maar ik heb wel het idee dat mesbladen van Gilette een andere hoek hebben waardoor vuil er makkelijker uit kan. Wellicht is dat een verschil tussen A-merken en huismerken? Ik blijf merken testen!
Ik heb de Razorpit bij een Britse webshop gekocht, maar ze zijn ook in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer 25 euro en ik heb ze niet alleen in het zwart, maar ook in het roze gezien. Google even op Razorpit. Geen zin om er geld aan uit te geven? Dit schijnt ook een manier te zijn. Kijk voor meer informatie over de Razorpit op hun site
 
 

Over de schrijver

2 reacties op “Review: scheermesslijper Razorpit”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020