Review: scrubcrème en kleimasker van de Erica

Mg 1314
Foto: Claudia Pietryga

 
Een scrub en een mini-masker in één? Ik hou van multifunctioneel. Vandaag een review over een scrubcrème die tegelijkertijd een kleimasker is van kruiderij van eigen bodem: Erica.
De verpakking is standaard, gewoon een huis-tuin-en-keukentube met een sticker er om heen. Een tube is erg hygiënisch omdat je niet met je vingers in een potje hoeft. Volgens mij heeft Erica haar logo nog nooit veranderd, maar dat maakt het wel lekker herkenbaar.
Dit product ruikt lekker klei-achtig met een lichte zweem van reformkruiden. De substantie is prima smeerbaar en voelt lekker aan. De korrels zijn best groot, maar ik vind ze niet vervelend of grof. Je brengt deze scrubcrème op je huid aan, laat het even zitten en masseert het dan even in. Ik merk geen verschil aan mijn huid of ik het nu even een paar minuten laat zitten als een soort masker zoals op de verpakking staat beschreven of het gewoon in masseer en eraf spoel. In die zin vind ik dit uiteindelijk meer een scrubproduct dan een masker.
De ingrediënten: Aqua, Kaolin, Hydrogenated Jojaba Wax, Alcohol, Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Cetearyl Alcohol, Talcum, Magnesium Aluminium Silicate, Glyceryl Stereate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Calendula Offincials Flower Extract, Rosmarinus Officinalis, Bisabolol, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Zingiber Officinale Root Extract, Glyceryl Caprylate, Sodium Phytate, Phenethyl Alcohol, Parfum, Oryzanol, Tocopherol.
Talk
Er zitten veel natuurlijke wassen en oliën in zoals jojoba-olie (alhoewel ik niet snap waarom ze het gehydrogeneerd hebben. Misschien omdat het anders minder goed bindt?), zonnebloemolie, sheaboter, rozemarijn, calendula, rozenolie en gember. Daarnaast zit er magnesium, kaolin en talk in. Koalin is een krachtig klei dat talg goed absorbeert, maar wordt afgeraden om dagelijks te gebruiken omdat het je huid kan uitdrogen. De magnesium die erin zit is geen pure magnesium maar een aftreksel. Ik snap niet waarom ze voor pure magnesium hebben gekozen? Te duur?
Talk is een beetje dubieus. Het schijnt al sinds de jaren zestig bekend te zijn dat talk niet bepaald een fijn goedje is, het verstopt je huid en de met asbest vergiftige talksoorten zijn kankerverwekkend. Talk is momenteel wel goed gekeurd door VROM, dus ik ga er vanuit dat de varianten veilig zijn.
Daarnaast zitten er wat emulsifiers, moisturizers en emolienten in met een natuurlijke basis die biologisch afbreekbaar zijn en Phenethyl Alcohol wat een conserveringsmiddel is. Al met al geen slechte scrubcrème. Met nadruk op scrub dus. Ik hou er wel van als er een goed voelbaar korreltje in een scrub zit zonder dat die te grof is en dat is bij deze het geval. Er zitten veel natuurlijke ingrediënten in, alleen toch een beetje jammer van de talk. Daarnaast zou ik als kruiderij de voorkeur geven aan echte magnesium. Hij kost 6,95 voor 75 ml en is te koop bij de winkels of via hun webshop.


 
 
 

Over de schrijver