Review: smellkiller van Ecozone

Foto: Claudia Pietryga

Kun je je die trend nog herinneren: ‘zeepjes’ gemaakt van roestvrij staal om uien- en knoflookgeur van je handen te wassen? Ecozone kwam met een toiletblokje van hetzelfde materiaal. Klik verder voor de review.

In toiletblokjes zit veel parfum en andere stoffen die na elke spoelbeurt onnodig in het milieu terecht komen. Bovendien kost het ook serieus knaken om elke keer nieuwe blokjes aan te schaffen. Ecozone bedacht daarom een variant van RVS. Dit materiaal reageert wanneer lucht en water bij elkaar komen. Klinkt goed, maar werkt het ook?

Ik heb het blokje een kleine maand in mijn toilet gehangen en kan niet zeggen dat ik ontzettend enthousiast ben. Ik heb bij wijze van proef het blokje er ook een paar dagen uitgehaald maar merkte niet zoveel verschil. Misschien ruikt het op mijn toilet door de bank genomen gewoon altijd oké? 😉

Neutrale geur
Ik vraag me ook af hoe je het verschil kunt meten. Eigenlijk zou je met een stopwatch na het toiletbezoek bij de wc moeten gaan zitten. Eén keer met en een keer zonder blokje om te kijken bij welke methode het eerder neutraal riekt. Maar ja zo’n onderzoekje is wel weer afhankelijk van bepaalde factoren, zoals dat je dan bijvoorbeeld wel twee keer hetzelfde moet hebben gegeten (sorry, word misschien een ranzig praatje ;)).

Anyways, ik vind het geen aanrader. Ben je nu toch nieuwsgierig? Ik kocht die van mij voor 15 euro bij Bespaar Bazaar. Er zit een goed geld terug garantie op met een termijn van twee weken bij de fabrikant. Heb ik zelf niet gedaan omdat ik fatsoenlijk wilde testen. Ik laat die van mij er nog maar even in en ga over op een natuurlijke verfrisser zoals geurstokjes voor een lekkere geur. Neutraal vind ik voor het kleinste kamertje eigenlijk ook maar zo neutraal…

 

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020