Review: stylinggel van Logona

Foto: Claudia Pietryga

 
Goede biologische haarstylingsproducten vinden is nog niet zo makkelijk is mijn ervaring. In deze review de stylinggel van Logona.
Ik moet eerlijk zeggen dat de productfoto in de webshop een beetje misleidend was, maar dat kan ook komen omdat de meeste potten gel vrij groot zijn en dat mijn referentiekader is. Het potje is namelijk ‘maar’ 50 milliliter. Meer een formaat waarin de meeste haarwaxen worden verpakt dan haargels.
Maar goed, het gaat om de inhoud natuurlijk. De gel ruikt lekker, doet wat bloemig aan en zeker niet chemisch zoals de meeste gels. De consistentie is niet enorm gelachtig en wanneer je het product tussen je vingers wrijft voel je dat hij ook niet enorm plakkerig is en milder aanvoelt. Ik heb hem even over mijn hand uitgesmeerd en laten opdrogen en mijn hand voelde zacht aan, bijna alsof ik een handcrème op had gesmeerd.
Definitie
Mijn vriend (haartype: dik haar met krul) heeft de gel een tijdje geprobeerd en vond hem ‘prima’, maar omdat ik die conclusie niet voldoende vind heb ik het product ook zelf geprobeerd. Het valt op dat mijn haar (haartype: fijn met slag) er niet zwaar of hard van wordt. Ik gebruik het gewoon als een soort wax, wat in de puntjes en een beetje door het haar kneden. Op die manier krijgt mijn haar volume en definitie. Mijn haar wordt er ook niet meteen botervet van, wat ik bij sommige producten nog wel eens heb. Aan de andere kant betekent dit meestal wel dat hij niet super longlasting is.
Aqua (Water), Alcohol*, Glycerin, Dehydroxanthan Gum, Sorbitol, Bambusa Vulgaris Extract, Betula Alba Leaf Extract*, Parfum (Essential Oils), Mica, Citric Acid, Sodium Citrate, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Geraniol, Benzyl Cinnamate, Eugenol, Benzyl Alcohol, CI 77891
Grappig, er zit mica (glinsterend mineraal) in om je haar te laten glanzen en verzorgende bestandsdelen zoals bamboeextract en berkenbladextract. Mijn eindconclusie is: zoek je een verzorgend product om af en toe je haar te stylen zonder extreme effecten, dan kun je deze stylinggel zeker overwegen. Maar wanneer je fixatie zoekt om hanenkammen mee in bedwang te houden én een grootverbruiker bent kun je dit product beter overslaan. Het potje kost namelijk 7 euro en dat is best aan de prijs gezien het formaat pot. Ik kocht de haargel bij De Weegschaal.


 

Over de schrijver