Review: tandpasta met biologische munt

Foto: Claudia Pietryga

 
Ik gebruik milde soorten tandpasta, maar eigenlijk is dit nu echt een product dat ik nog niet had vervangen door een natuurlijke variant. Maar wat wil je als je uit een tandartsnest komt en stiekem een beetje bang bent om gaatjes te krijgen?
Ik heb eerder namelijk een tandpasta van Weleda geprobeerd, maar ik merkte dat ik me er niet helemaal goed bij voelde bij de beperkte reinigende ingrediënten. Dat is echt mijn eigen angst, want ik weet dat je zelfs met natrium bi-carbonaat (baking soda) je tanden zou kunnen poetsen. Voor mij persoonlijk is een middenweg beter.
Fris
Zoals bijvoorbeeld de tandpasta van Lavera. In deze variant zit Sodium Fluoride (fluoride), wat je tandglazuur versterkt, maar er is er ook eentje zonder deze stof beschikbaar. Qua look and feel doet deze tandpasta alvast niet onder voor andere merken, alhoewel er volgens mij niemand is die tandpasta koopt vanwege een mooie verpakking. De smaak vind ik dik in orde, mint op een prettige en niet te hete manier. De frisheid blijft ook wel even aan, in tegenstelling tot die van Weleda bijvoorbeeld.
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Maris Sal, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, CI 77891, Sodium Fluoride, Echinacea Purpurea Extract, Commiphora Myrrha Extract, Arnica Montana Extract*, Mentha Piperita Water*, Aroma**, Limonene** * ingredients from certified organic agriculture, ** natural essential oils
De structuur is licht korrelig door de silica, daarnaast bevat deze tandpasta verzorgende en biologische echinacea en mirre. Eigenlijk ben ik helemaal niet ontevreden over dit product. De prijs ligt rond de drie euro. In mijn geval ben ik met deze tandpasta niet duurder uit en in vergelijking met sommige merken zelfs goedkoper. En daarvoor krijg je wel een natuurlijker exemplaar. Lavera is te koop bij reformwinkels en gespecialiseerde webshops.


 

Over de schrijver

4 reacties op “Review: tandpasta met biologische munt”

  1. Pingback: Review: tandpasta met kamille, salie en toverhazelaar

Reacties zijn uitgeschakeld.