Review: tandpasta met kamille, salie en toverhazelaar

Img 2562
Foto: Claudia Pietryga

 
En weer een tandpasta op het menu. Klik verder voor de review over Logodent.
Logodent is de naam van de tandpastalijn van het natuurcosmeticamerk Logona. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar: een ‘gewone’ tandpasta, met lekkere smaakjes voor kinderen en voor gevoelige tanden. Ook is er mondwater te koop. In mijn zoektocht naar een ‘groene’ tandpasta probeerde ik de variant voor gevoelige tanden van Logodent.
Ik heb gelukkig geen extreem gevoelige tanden, maar misschien komt dit omdat ik hoe dan ook met tandpasta’s poets die bedoeld zijn voor gevoelige tanden. Zo kreeg ik vroeger altijd aften van agressieve tandpasta’s (met SLS) en daar heb ik gelukkig bijna geen last meer van. Wel heb ik soms bij een enkele tand licht opgetrokken tandvlees, maar aangezien ik mijn gebit goed verzorg heeft het waarschijnlijk eerder te maken met een verminderde weerstand.
Zacht
Opgetrokken tandvlees zorgt voor blootliggende tandhalzen en dus ook blootliggende detentiekanaaltjes. Hierdoor kunnen uitwendige prikkels de tandzenuw direct bereiken. Het mineraal kaliumchloride in deze tandpasta vormt een beschermende laag om de tandzenuw en zorgt voor een kalmerende werking. De tandpasta is BDIH gecertificeerd, dierproefvrij, bevat geen synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen of fluoride. Hieronder de ingrediënten.
Glycerin, Aqua (Water), Hydrated Silica, Potassium Chloride (Kaliumchloride), Xylitol (houtsuiker), Xanthan Gum, Disodium Cocoyl Glutamate (wasactief aminozuur), Sodium Cocoyl Glutamate (wasactief aminoziir), Algin, Hamamelis Virginiana (Toverhazelaar) Extract*, Salvia Officinalis (Salie) Leaf Extract*, Chamomilla Recutita (Kamille) Extract*, Aroma (smaakstoffen uit etherische oliën), Limonene, CI 77891 (Titaniumdioxide) * uit gecontroleerde biologische landbouw
Ik vind het een fijne en zachte tandpasta om mee te poetsen. Voor mij had er alleen wel iets meer smaak aan gemogen. Ik vind de muntsmaak iets te subtiel. Je krijgt er wel een frisse smaak van, maar het had voor mij net een tikkie meer mogen zijn. Deze tandpasta is wel meer aan de prijs dan die van Lavera, namelijk rond de 6 euro (de gewone tandpasta van Logodent is iets goedkoper). Wel is de tandpasta van Lavera korreliger en die van Logodent niet. Daarnaast heeft Logodent net wat meer verzorgende en anti-bacteriële ingrediënten zoals kamille, salie en toverhazelaar. Logodent is helaas niet in Nederland te koop, maar wel onder meer bij Druantia.be
 
 
 

Over de schrijver