Review: wasbare make-up ‘watjes’ van Love The Planet

Foto: Claudia Pietryga

Love love love this shizzle! Waarom is er geen ander merk op gekomen om dit te bedenken? Nou ja behalve dat de Bekende Merken natuurlijk geen product ontwikkelen dat lang meegaat 😉 Anyhow: wasbare make-up watjes. Slim toch?

Het hangt er natuurlijk maar net vanaf hoeveel make-up je gebruikt en of je dagelijks je gezicht reinigt, maar zelfs als je niet dagelijks make-up draagt gaan er toch heel wat watjes doorheen. Watjes die zijn gemaakt van katoen, een plant die veel water nodig heeft en uit een industrie komt waar veel wordt gewerkt met bestrijdingsmiddelen. Een alternatief is om biologische watjes te kopen, maar die zijn meteen een stuk duurder.

Het idee is dat je de ‘watten’ na gebruik in het bijgeleverde waszakje in de wasmachine wast. Er zijn twee soorten: namelijk witte of gekleurde. Achteraf had ik beter de gekleurde kunnen nemen, want ik draag zelden wit. Ik gooi ze nu bij de gewone bonte was en de ‘watjes’ zijn inmiddels een beetje grijs geworden. Ik vind dat overigens geen probleem, maar houd daar rekening mee. Laat ze ook geen week liggen, maar gooi ze na gebruik zo snel mogelijk in de was anders gaan de make-up resten er moeilijker uit. Ik spoel ze na gebruik trouwens meteen even uit.

Groot en zacht
Het zijn grote schijven á la mega make-up watten van bijvoorbeeld DéMake-up. Maar dan honderd keer zo dik. De buitenkant is van katoen, de binnenkant polyester. Het voelt vrij zacht aan en omdat het grote schijven zijn haal je er veel make-up in één keer vanaf. Voor lastige hoekjes, bijvoorbeeld om oogpotlood tussen je wimpers te verwijderen werkt het wel iets lastiger dan een dun wattenschijfje. Maar het materiaal is zacht, dus je kunt een klein ribbeltje maken met je vingers of het randje van het ‘watje’ gebruiken zodat je er er op die manier toch nog goed bij kunt. Iets anders wat me is opgevallen: het lijkt alsof dit product sommige make-up removers een beetje absorbeert (Primavera), waardoor je meer nodig hebt maar dat hangt van het merk af. Ik heb het ook geprobeerd met de Lush 9 to 5 cleansing lotion en dat bleef wel beter op het ‘watje’ liggen.

Ik ben erg tevreden en denk dat ik nog een setje ga aanschaffen. Daarnaast hou ik gewoon (biologische) make-up watjes voor ‘erbij’, maar door deze wasbare ‘watjes’ te gebruiken gooi ik natuurlijk veel minder weg. Ideaal. Ik zit trouwens te denken. Misschien kun je dit product ook prima zelf maken met oude washandjes en een vulling die lang meegaat. Wellicht leuk voor Recycle Saturday 😉

Ik heb deze ‘watjes’ nog niet in Nederland gezien en heb ze daarom Earthwisegirls.com gekocht, maar ik weet dat Nigels Eco Store en Love the Planet ze ook verkopen (washable cleansing pads of reusable cleansing pads). Toevallig kwam ik er vandaag achter dat ze ook bij de Nederlandse webshop Beautydrogist te koop zijn voor een kleine zes euro. Scheelt weer hoge internationale leverkosten (alhoewel het voor mij een goed excuus was om meer producten aan te schaffen ;)).

 

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020