Zonnelader Xtorm Solar Power Booster AP150. Bron: hetkanwel

Review: zonnelader Xtorm Solar Power Booster AP150

Zoeken naar een restaurant in de buurt, appen met je vrienden of luisteren naar muziek. Waar zou je zijn zonder een smartphone met een goed geladen batterij? Maar op vakantie heb je niet altijd toegang tot een stopcontact. Dan helpt een zonnelader: daarmee kun je op elke plek onder de zon je telefoon opladen. hetkanwel testte de Xtorm Solar Power Booster AP150.

Xtorm Solar Power Booster AP150: opladen in de volle zon

De Xtorm Solar Power Booster AP150 bevat twee zonnepanelen waarmee je tablets, powerbanks of smarthones kunt opladen. Hij werkt zeer eenvoudig: als de zon schijnt, kun je direct beginnen. De zonnepanelen hebben een vermogen van 12 Watt, waarmee je in het volle zonlicht zelfs twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen, volgens het Nederlandse bedrijf Xtorm. Helaas lukte dit bij mij niet toen ik het probeerde met zowel een iPad als een iPhone 6. Eén apparaat ging prima.
Met de Xtorm Solar Power Booster AP150 kun je rechtstreeks een tablet of smartphone opladen in de zon. Desondanks adviseert de website SolarPowerSupply altijd een externe accupack te gebruiken, zoals een powerbank. Dit zou beter zijn voor de batterij van je smartphone.

Even licht als een toeristengidsje

De Xtorm Solar Power Booster AP150 neem je makkelijk mee op reis. Hij weegt 518 gram, wat licht genoeg is voor een wandeltocht door de bergen of een dagje naar het strand. Ingeklapt is de zonnelader 26×15 centimeter groot, vergelijkbaar met een toeristengidsje. Uitgeklapt neemt hij 43×15 centimeter oppervlakte in beslag. Die ruimte is bijna overal te vinden in de zon. Met een meegeleverde karabijnhaak kun je de solar booster bovendien makkelijk aan je fiets of je rugzak hangen.

Twee tot drie uur opladen voor een volle smartphone

Direct Opladen In De Zon.
Direct Opladen In De Zon.
Voor een volle batterij moet je wel even geduld hebben. Het duurt ongeveer 2-3 uur voor je smartphone helemaal is opgeladen. Bij een tablet zelfs 4-10 uur. En dan moet de zon flink schijnen. Als het bewolkt is, gaat het laden een stuk langzamer. Bij mij stopte het zelfs onmiddellijk.
De laadtijd is afhankelijk van onder meer de sterkte van de zon, de invalshoek van het zonlicht op je paneel en het vermogen van je apparaat. Na een dik uur was mijn iPhone 6 voor 31% geladen, ongeveer 1% per twee minuten. Volgens deze review mag je in de volle zon zelfs rekenen op 1% per 1 minuut.

Handig op vakantie in een zonnig land

Als je op vakantie gaat naar een zonnig land, ben je met de Xtorm Solar Power Booster AP150 altijd verzekerd van een volle accu. Maar verwacht niet dat je in een Hollandse zomer zonder stopcontact kunt. Dat maakt de zonnelader ook niet direct goedkoop. De adviesprijs voor de Xtorm Solar Power Booster AP150 bedraagt €99,-. Al vind je hem met een beetje zoeken ook voor €79,-.

Over de schrijver

1 gedachte over “Review: zonnelader Xtorm Solar Power Booster AP150”

  1. “Uitgeklapt neemt hij 43×15 centimeter oppervlakte in beslag.” Moet dat niet 26 x 43 cm zijn? Ik neem aan dat de test is uitgevoerd met ingeschakelde apparaten. Of waren ze uitgeschakeld? Dat maakt namelijk een enorm verschil. Maar ja, niemand legt er nog zijn smartphone neer, of nog erger, schakelt hem uit. Dus ik besef dat ik naar de bekende weg vraag …

Reacties zijn gesloten.