Rijken smeken om meer belasting. Voor zichzelf.

Stel je voor: miljonairs in Wassenaar smeken Rutte om hun hypotheekrente af te schaffen en bankdirecteuren roepen het kabinet op om hun bonus fors te belasten. Dat is precies wat er in de Verenigde Staten gebeurt. Een groep welgestelde Amerikanen, de Patriotic Millionaires for Fiscal Strenght, schreeuwt om hogere belasting. Ze willen bijvoorbeeld niet langer een tarief van 35%, maar 39,6%.

Op 23 november moet een super commissie in het congres overeenstemming bereiken over het terugdringen van $1,5 triljoen begrotingstekort. Volgens de Patriotic Millionaires moet elk commissie-advies waarin géén voorstellen voor miljonairs-belastingen staan, onmiddellijk worden afgeschoten. Bij Patriotic Millionaires zitten bijvoorbeeld Leo Hindery Jr., voormalig CEO van AT&T Broadband; Frank Jernigan, ex-software ontwikkelaar bij Google en Garrett Gruener, oprichter van Ask.com.

Het is een opvallende ontwikkeling. Zou Raymond Spanjar, oprichter van Hyves, zich aansluiten bij de ‘Rijken voor hervorming van de hypotheekrente-aftrek’?

Bron: LA Times

Lees ook:

Meer belasting betalen maakt ons gelukkiger

Over de schrijver