Roadkill couture gebruikt dode dieren uit verkeer voor exclusieve mode

Waarom zou je zo'n mooi dier niet gebruiken voor mode? Foto: Joe Marinaro, Flickr

Zit jij ook zo te springen om een sjaal van eekhoornvelletjes? En wat dacht je van een hoed met paardeoren of een ketting van duiveschedels? Misschien vind je het verschrikkelijk, maar de Britse designer Jess Eaton vind haar kledinglijn “Roadkill Couture” een oefening in ethiek en milieubewustzijn. Haar kleding is gemaakt van in het verkeer gedode dieren en van dieren die op natuurlijke wijze gestorven zijn of voor voedselproductie gebruikt zijn.

Eaton vindt dat zij zo dieren helpt om “door te leven na hun dood.” Er bestaat volgens haar een groot taboe rond het dragen van bont, maar “het weggooien van dingen die we niet als nuttig zien is net zo erg. Elke kip heeft een prachtige pluimage en schedel en we gooien het gewoon weg. De supermarkten zijn gevuld met dieren, maar we worden nooit geconfronteerd met hun dood. Mensen beseffen vaak niet dat wat ze eten een dier was.”

Britse organisaties reageren gemengd op Eaton’s kleren. PETA, een organisatie die strijdt tegen het gebruik van bont, vindt Roadkill Couture verschrikkelijk en denkt dat dit het gebruik van bont stimuleert. Een organisatie van Britse vegetariërs denkt dat de kledinglijn mensen helpt om te waarderen wat een dier achterlaat.

Bron: The Guardian

Lees ook

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020