“Rotterdamse kolencentrales moeten CO2 plafond opgelegd krijgen”

Foto: Twicepix

De Rotterdamse fractie van GroenLinks eist dat twee in aanbouw zijn de steenkoolcentrales op de Maasvlakte een CO2-plafond krijgen opgelegd. “Of ze breken de kolencentrales af en zetten er een schoon windmolenpark voor in de plaats,” zegt fractievoorzitter Arno Bonte.

(Advertentie)
Wek zelf goedkope zonne-energie op: 17% goedkoper dan reguliere stroom met nieuwe actie Zon Zoekt Dak
De partij voelt zich in de maling genomen door de energiebedrijven E.ON en GDF Suez. Beiden hadden toegezegd CO2 af te vangen, maar door de dalende prijs van CO2-emissierechten is het goedkoper om deze af te kopen. Met het instellen van een apart CO2-plafond voor de Rotterdamse centrales worden de energiebedrijven alsnog gedwongen om de CO2 op te slaan.
Lees het hele artikel op duurzaambedrijfsleven.nl

Over de schrijver

2 reacties op ““Rotterdamse kolencentrales moeten CO2 plafond opgelegd krijgen””

 1. De centrales kunnen flink wat biomassa – heet CO2 vrij – meestoken en zo hun uitstoot verlagen.
  Waarom maakt de gemeente Rotterdam niet minder vrijblijvende afspraken i.p.v. achteraf klagen?

  1. Jij snapt er nog niet veel van.
   Uit Lowtechmagazine:
   Houtpellets zijn in trek. Het verbruik in Europa steeg van 3,8 miljoen ton in 2005 naar 9,8 miljoen ton in 2010. België en Nederland namen daarvan samen 2,7 miljoen ton voor hun rekening. Niet dat Belgen en Nederlanders zoveel pelletkachels en -boilers kopen. De meeste houtpellets komen in elektriciteitscentrales terecht, met als doel de uitstoot van CO2 te beperken. Maar terwijl een pelletkachel voordelig is vanuit dat oogpunt, is dat voor een elektriciteitscentrale op houtpellets minder evident. De kans dat zo'n centrale meer CO2 uitstoot dan een steenkoolcentrale, is reëel
   http://klimaatkombi.nl/Energie/Combineren_erg_moe

Reacties zijn uitgeschakeld.