RotterZwam wil van alle Nederlanders aanrecht-agrariërs maken

In het voormalige subtropische zwembad Tropicana in Rotterdam zit RotterZwam. Hier kweken zij oesterzwammen op koffiedik. Koffiedik belandt normaal gesproken direct op de vuilnisbelt. Zonde, vinden zij, want het is een perfecte voedingsbodem voor de oesterzwam. Aangezien koffie naast olie de meest verhandelde grondstof is, betekent dat dat er een overvloed aan is. We spraken Melissa van der Beek over dit geweldige initiatief.

RotterZwam

“Wij geloven in een samenleving waar kringlopen worden gesloten, grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd. Met onze elektrische auto halen wij bij restaurants en kantoren het koffiedik op en deze zwammen leveren we weer terug aan de stad. Om de afstand van kwekerij tot bord zo kort mogelijk te houden komen onze zwammen niet buiten het 010-gebied. “
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

8 gedachten over “RotterZwam wil van alle Nederlanders aanrecht-agrariërs maken”

  1. Pingback: Van koffieprut tot notitieboekje

  2. Pingback: 7 manieren om oude thee en koffie te recyclen - hetkanWel.nl

  3. Geweldig, die RotterZwam! We vroegen ons al af wat er in voormaligTropicana gebeurde, als jarenlange langsrijder. Super, ik ga hier mee aan de slag, heerlijk, mijn eigen oesterkwekerijtje op het aanrecht.

Reacties zijn gesloten.