Ruilend op reis. Van WakaWaka tot Bora Bora. Gaat dat lukken?

Wie droomt er niet van een bijzondere reis? Je ontmoet nieuwe mensen, wordt ondergedompeld in andere culturen, slaapt in een hangmat op een strand of kampeert in de ongerepte natuur. Reizen verbreedt je horizon; vooral als je reist met een missie? Mario van vakantaseren.nl heeft zo’n missie. Hij wil al ruilend een droombestemming bereiken, waar gewerkt wordt aan een duurzame wereld. Zijn startpunt is een Waka Waka lamp. Zijn eindpunt is nog onbekend.
HetkanWEL sprak met Mario

Een avontuur met betekenis

Mario is een reislustig type. In het echt én wegdromend achter zijn computer. Dat laatste is ook de reden dat hij de blog ‘Vakantaseren’ begon. Samen met zijn lezers fantaseert hij over bijzondere bestemmingen, want je hoeft niet altijd zelf op reis te gaan om iets van de wereld te zien. Dat is natuurlijk ook veel duurzamer.
Begin 2017 vond Mario het tijd voor een nieuw avontuur. Hij zag een TV documentaire over een ruilactie en dat bracht dat hem op een idee. ‘Ik vroeg me af of het me zou lukken om al ruilend een droombestemming te bereiken. Ik zou starten met een WakaWaka lamp en uitkomen bij een plek à la Bora Bora, maar het moest wel een avontuur met betekenis worden.’

Bijdragen aan een project

Bora Bora stond voor Mario symbool voor een droombestemming. Het was niet letterlijk het einddoel. ‘Mijn reis moet eindigen bij een bijzondere bestemming, waar op inspirerende wijze wordt gewerkt aan een duurzame wereld. Met mijn bezoek wil ik publiciteit genereren voor het project en er op die manier aan bijdragen.’

WakaWaka als startpunt

Voor Mario is duurzaamheid een rode draad in zijn leven en daarom wilde hij zijn avontuur starten met een duurzaam product. Hij koos voor een WakaWaka lamp. WakaWaka maakt duurzame solar-lampen en opladers en levert elektriciteit aan mensen die daar geen toegang tot hebben. Het bedrijf heeft dus een positieve impact op de wereld. ‘WakaWaka reageerde positief op mijn plan en wilde meewerken. Zij sponsorden de lamp.’
Wandelschoenen

De eerste ruilacties

De eerste ruilacties verliepen soepel. ‘De WakaWaka lamp ruilde ik voor een paar bergschoenen. De bergschoenen voor een bezoek aan een Escape Room in Utrecht. De Escape Room voor een weekend rijden in een Tesla en de Tesla voor een weekend in Hof van Saksen. Het idee achter mijn project is, dat de waarde bij iedere ruil toeneemt. Ondertussen schrijf ik op mijn site over de bijzondere mensen die ik ontmoet’.

Hoe gaat de reis verder?

‘Het weekend Hof van Sasken is geruild voor een ‘Instagram workshop’ voor 10 personen. De workshop heeft een waarde van 1600 euro. Een behoorlijk bedrag. Nu ben ik op zoek naar iemand die interesse heeft in deze workshop, in ruil voor iets dat me dichter naar mijn bestemming brengt.’
Boeddha zei: het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Toch zijn wij reuze benieuwd waar Mario gaat eindigen en voor welk project hij aandacht gaat vragen. Heb je ideeën? Je kunt hem helpen met tips en volgen via zijn website.

Over de schrijver

1 reactie op “Ruilend op reis. Van WakaWaka tot Bora Bora. Gaat dat lukken?”

Reacties zijn uitgeschakeld.