Run op subsidie zonnepanelen crasht servers AgentschapNL

Foto: Derek Visser, Flickr

Vanaf gisteren kon subsidie aangevraagd worden voor zonnepanelen. Er is 22 miljoen euro te verdelen, maximaal €650 euro per installatie. Oftewel: er is ruimte voor zo’n 30.000 – 40.000 subsidie aanvragen. Sinds gisteren ligt het eloket waar aanvragen gedaan kunnen worden echter plat. Waarschijnlijk kan AgentschapNL de hoeveelheid aanvragen niet aan.
Op de website van AgentschapNL staat de boodschap: “ATTENTIE: momenteel is eLoket niet bereikbaar door technische problemen! Onze excuses voor het ongemak. Wij werken met man en macht aan een oplossing.” Volgens Vincent Dekker, journalist van Trouw die blogt over zonne-energie, was gisteren al voor 9 uur de run op de “honingpot” zo heftig dat de servers het begaven.
Het goede nieuws is dat de subsidiepot dus nog niet leeg is. Maar net als vorige rondes is de kans dat je naast de pot grijpt nog steeds groot. Om die reden pleiten experts al langer voor een feed-in regeling waarbij de extra kosten voor de opwekking van duurzame energie betaald worden met een belasting op grijze stroom.
Bron: Trouw
Lees ook
Subsidieregeling zonne-energie in een notedop
Zonnepanelen ook zonder subsidie een succes
Zo krijg je zelf zonnepanelen op je dak

Over de schrijver