Russische autoriteiten aan boord van Arctic Sunrise van Greenpeace

By Salvatore Barbera from Amsterdam, The Netherlands (Arctic Sunrise in Libya) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Arctic Sunrise van Greenpeace. Foto: wikimedia commons
Russische autoriteiten zijn maandag aan boord gekomen van de Arctic Sunrise van Greenpeace. De boot is ondanks een verbod zaterdag in Russische wateren gevaren. Het schip wil de olie- en gaswinning in de regio door Russische en internationale bedrijven controleren.
Volgens Greenpeace kwamen de autoriteiten aan boord nadat opblaasbare boten te water waren gelaten in de buurt van een exploratieschip van de Russische staatsoliemaatschappij Rosneft.
“Wij weigeren om ons te laten stoppen door illegale pogingen van de Russische overheid om te voorkomen dat wij de gevaarlijke olieboringen op de Noordpool laten zien,” aldus Greenpeace woordvoerder Christy Ferguson. “Het Russische Arctische Nationale Park is een bijzondere plaats vol met zeldzame en bedreigde wilde dieren.” Volgens de woordvoerder wordt het gebied vele malen meer bedreigd door oliewinning “dan door een ijsbreker van Greenpeace.”
Bron: Financial Times
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Nederlandse ijsbreker Arctic Sunrise negeert Russisch vaarverbod
Zie de Noordpool langzaam smelten (video)

Over de schrijver