Rydon Pixio: fietsverlichting die altijd werkt

Rydon Pixio
Rydon Pixio
De Rydon Pixio is een fietsverlichting met een geïntegreerd zonnepaneel. De pixio laadt zichzelf op, zodat de batterijen nooit vervangen hoeven te worden. De verlichting wordt permanent op de fiets gemonteerd met een diefstal veilige strap. De makers willen met de Rydon Pixio een duurzame en milieuvriendelijke oplossing bieden die zowel een einde maakt aan de frustraties die veel fietsers ervaren als aan de verspilling van batterijen en andere duurzame grondstoffen.
De Rydon Pixio is ontwikkeld uit persoonlijke ergernis van één van de drie oprichters Hugo van de Watering. “Nadat ik voor de zoveelste keer mijn fietsverlichting was vergeten, besloot ik om dit als basis te nemen voor mijn afstudeerscriptie aan de TU-Delft. Hier heb ik het idee verder uitgewerkt en ben vervolgens met twee vrienden de uitdaging aan gegaan om de ultieme fietsverlichting te ontwerpen.”

Rydon Pixio neemt deel aan de ASN Bank Wereldprijs

De Rydon Pixio is één van de 25 projecten die zich al hebben aangemeld voor de ASN Bank Wereldprijs. Wil jij ook je droom voor een duurzame wereld realiseren? Doe dan nu met een goed idee of project mee aan de ASN Bank Wereldprijs 2013. Schrijf je hier in voor de ASN Bank Wereldprijs en win €10.000 plus veel gratis aandacht voor jouw project.
Je kunt je inschrijven bij één van de vier thema’s: eerlijke handel, duurzame energie, vrede & veiligheid en de strijd tegen kinderarbeid. De inschrijving is geopend op 1 juli 2013 en sluit op 15 augustus 2013 om 12.00u.
De projecten met het beste plan, de meest overtuigende pitch en de meeste stemmen maken kans op 10.000 euro. Voor elk van de vier thema’s is de prijs beschikbaar, dus in totaal is er €40.000 prijzengeld beschikbaar.

Fair Phone

De ASN Bank Wereldprijs leverde al bijzondere winnaars op zoals de Fair Phone, de Max Havelaar onder de telefoons. Geen mineralen en grondstoffen uit slavernij, geen uitbuiting en een eerlijke prijs. EenVandaag wijdde een item aan deze bijzondere telefoon, die bedacht werd in Nederland.

Over de schrijver